Rajnandgaon

Aluekehitysohjelma

Rajnandgaonin ohjelma sijaitsee Keski-Intiassa, Chhattisgarhin osavaltiossa, jota kutsutaan myös Intian vilja-aitaksi. Alue on alavaa peltoaluetta, joka on täynnä riisipeltoja. Rajnandgaonin alueella asuu noin 64 000 ihmistä 60:ssa maaseutukylässä. Kummilapsia alueella on noin 1100. Alueella puhutaan pääosassa Chhattisgarhin kieltä sekä osa asukkaista taitaa myös hindiä. Valtaosa asukkaista on uskonnoltaan hinduja.

Useimmat perheistä on pienviljelijöitä ja he viljelevät pääosassa riisiä ja palkokasveja. Vähäisten sateiden ja yksipuolisten viljelymenetelmien takia satoa ei kuitenkaan tullut säännöllisesti eikä riittävästi. Luonnonmukaisen viljelyn ansiosta satoa saadaan nyt tehokkaammin ja ympäristöystävällisesti. Alueella on paljon aliravitsemusta.

Alueella on paljon aliravitsemusta ja kouluopetuksen laatu on heikkoa.
Varhaiskasvatuskeskus

Tervetuloa Rajnandgaoniin!

Rajnandgaon kartalla

Aloittaessamme työn alueella kolme suurinta haastetta olivat

Aliravitsemus

Intialainen nainen lastensa kanssa kadulla

Alle 3-vuotiaista lapsista 61 % on aliravittuja ja 90 % lapsista on aneemisia. Vain 22 % alle 2-vuotiaista lapsista on saanut välttämättömät rokotteet. 

Ratkaisu:

Lapset saavat syntyä turvallisesti sekä kasvaa ja kehittyä ikänsä mukaisesti. Terveysvapaaehtoiset ohjaavat synnyttäjiä, kuntouttavat aliravittuja lapsia, rokottavat ja kouluttavat perheitä hygieniassa.

Koulunkäynti

Intialaiset pojat kouluvihkojensa kanssa

Useat lapset jättävät koulun kesken. Kouluissa ei välttämättä opita lukemaan tai kirjoittamaan. Koulun jättäneitä tyttöjä odottaa useimmiten naimisiinmeno ja poikia lapsityö.

Ratkaisu:

Kaikki lapset pääsevät kouluun, koulut ovat lapsiystävällisempiä ja opetuksen laatu paranee uusilla opetusmetodeilla. Lapset oppivat kerhoissa lapsen oikeuksia ja pääsevät vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin.

Toimeentulo

Intialainen nainen maaseudulla

Suurin osa perheistä elää pienviljelyllä, mutta vedenpuutteen ja yksipuolisten viljelymenetelmien takia satoa ei tule säännöllisesti eikä riittävästi.

Ratkaisu:

Perheiden toimeentulokeinot monipuolistuvat ja vakiintuvat pienyrittäjyyden kautta. Sadot paranevat, kun viljely kehittyy luonnonmukaisin keinoin. Ihmiset saavat puhdasta juomavettä.

Tässä olemme nyt

Rajnandgaonin aikajana
Pieni poika Rajnandgaonissa
Nainen pesemässä käsiään
Isä ja poika vessansa edessä
Nainen syöttämässä härkää
Tytöt kouluvihkojen kanssa
Polkupyörien avulla tietoa saadaan leviämään.
Anganwadissa lapset leikkivät ja heidän terveydestään pidetään huolta.

Uusimmat uutiset Intiasta