El Salvador

Aluekehitysohjelma

El Salvadorin ohjelmaa toteutetaan El Salvadorin ja Maria del Triunfon slummeissa Limassa. El Salvador on hiekkaista ja kuivaa seutua. Vaikka se sijaitsee Liman suurkaupungin liepeillä on sen infrastruktuuri hyvin heikkoa. Voimakas sade, maavyörymät tai maanjäristykset saattavat hyvin viedä hiekkarinteille rakennetut talot mennessään. Ohjelma-alueella asuu noin 12 400 ihmistä. Kummilapsia alueella on noin 1200. Alueen asukkaat puhuvat pääosin espanjaa ja ovat uskoltaan katolilaisia.

El Salvadoriin on muuttanut perheitä erityisesti maaseudulta paremman elämän toivossa, mutta elanto on tiukassa. Perheet tulevat toimeen pääosin kaupustellen esimerkiksi makeisia kadulla, ajaen taksia ja työskennellen rakennustyömailla.

Kun aloitimme työmme alueella suurin osa lapsista aloitti koulun, mutta oppimistulokset olivat todella huonoja ja harva jatkoi jatko-opintoihin. Niinpä ohjelmassa on keskitytty luetun ymmärtämisen parantamiseen ja lasten oppimisedellytysten parantamiseen. Vanhempia koulutetaan lasten elämäntaitojen edistämisessä ja heitä kannustetaan tukemaan lastensa koulunkäyntiä.
 

Elämä on karua ja infrastruktuuri hiekkaisella ja kuivalla slummialueella olematonta.
Tervehdys El Salvadorin kummilapsilta!

Tervehdys El Salvadorin kummilapsilta!

Mitäköhän elsalvadorilaisessa lastenkerhossa käydään läpi tänään?

Perun El Salvador kartalla

Aloittaessamme työn alueella kolme suurinta haastetta olivat

Terveys

Nainen lapsensa kanssa

Alle 5-vuotiaiden lasten terveydessä on vakavia puutteita. Lapset kärsivät aliravitsemuksesta ja ripulista.

Ratkaisu:

Lasten ravitsemus ja terveydentila paranevat, kun tietous terveellisestä ravinnosta ja hygieniasta lisääntyy. Lasten terveyspalvelut paranevat kun seudun asukkaat oppivat vaatimaan oikeuksiaan. Vanhemmat oppivat parempia hygieniakäytäntöjä ja ripulin oikeaa hoitoa.

Koulutus

Koululaiset luokassaan Perun El Salvadorissa

Lasten oppimisvalmiudet ovat heikkoja ja kouluopetuksen laatu huonoa. Vaikka lapset käyvät koulua, he edistyvät hitaasti. Erityisesti luetun ymmärtäminen on vaikeaa.

Ratkaisu:

Lukutaitoa on edistetty uusilla keinoilla alakoulusta lähtien. Nyt yhä useampi lapsi käy pidempään koulua ja pärjää koulussa paremmin.

Väkivalta

Maisema El Salvadorin rinteeltä

Lasten elämä on turvatonta muun muassa alueella liikkuvien huumejengien vuoksi.

Ratkaisu:

Lasten kokema väkivalta vähenee ja turvallisuus lisääntyy, kun vanhemmat saavat tukea lastensa ohjaamiseen ja osaavat hakea tarvittaessa apua. Yhteisö oppii tuntemaan lasten oikeudet ja valvoo niiden toteutumista. Nuoret oppivat sosiaalisia taitoja ja yritteliäisyyttä ryhmissä ja kasvavat vastuullisiksi aikuisiksi.

Tässä olemme nyt

El Salvadorin aikajana
Äidit terveyskoulutuksessa

Terveysvapaaehtoisemme kouluttavat paikallisia vanhempia antamaan ravitsevaa ja rautapitoista ruokaa lapsilleen. He myös kouluttavat muun muassa oikeaoppista hygienaa.

Taloja El Salvadorin rinteillä talot ovat hataria

El Salvadoriin muutetaan maalta paremman elämän toivossa. Alue kasvaa laittomasti rinnettä ylöspäin sitä mukaa mitä enemmän ihmisiä alueelle muuttaa. Taloja rakennetaan mistä pystytään. Mitä ylempänä talo on, sitä vaarallisemmalla alueella se on esimerkiksi tulvia ja maanvyörymiä ajatellen.

Yrittäjäkoulutusta saaneita nuoria myymässä metallitöitään

Kouluissa koulutetaan nuoria myös yrittäjiksi. Nuoret oppivat rahankäyttöä ja käsitaitoja, kuten ompelua, puutöitä, sähkötöitä ja kampaamotöitä. Tässä kuvassa nuoret ovat myymässä valmistamiaan metalliesineitä.

Nuortenkerholaisia

Nuortenkerhoissa nuoret oppivat omista oikeuksistaan ja esimerkiksi seksuaaliterveydestä. Tämän kuvan nuoret ovat valistaneet myös muita ikätovereitaan sukupuolitaudeista.

Monen isä ajaa taksia työkseen Limassa

Monen lapsen isä ajaa työkseen taksia Limassa.

Tytöt vesihanalla

Terveysvapaaehtoiset ovat myös valistaneet perheitä puhdistamaan juomavettä oikein.

Uusimmat uutiset Perusta