”20-vuotiaana minä opiskelen lääkäriksi”

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 20 vuotta. Sopimuksella halutaan taata kaikille maailman lapsille perusoikeus hyvään elämään turvallisissa olosuhteissa.

Kun minä täytän 20...

 

– Haluan opiskella insinööriksi, koska uskon pitäväni työstä. Täällä El Salvadorissa on paljon asioita, joita insinööri voi tehdä. Mielestäni tärkein lapsen oikeus on oikeus nimeen, sillä ilman sitä on vaikea toteuttaa monia muita oikeuksia.


                                                                   Bryan, 12, Peru

 

– Päämääränäni on tulla lääkäriksi. 20-vuotiaana olen hyvin onnellinen, mutta tiedän myös, että kaikki toiveet elämässä eivät aina toteudu. Haluan asua edelleen kotikylässäni ja tehdä jotain yhteisöni ja sen lasten eteen.
 

W. Nirapa Dilhani, 14, Sri Lanka

 

 

– 20-vuotiaana opiskelen yliopistossa lääketiedettä. Haluan lääkäriksi, koska silloin voin auttaa sairaita ihmisiä Keniassa.
 
 

                                        Beatrice Rotich, 14, Kenia

 

– Haluan 20-vuotiaana olla Kenian parhaassa lukiossa Nairobissa valmistautumassa unelma-ammattiini. Haluan puolustaa kenialaisten oikeuksia: tällä hetkellä lasten oikeuksia rikotaan eniten siinä, ettei lasten perustarpeista huolehdita. Lapset joutuvat tekemään työtä sen sijaan, että pääsisivät kouluun.
 

Benaro K. Bett, 17, Kenia

 

– Haluan opiskella tietotekniikkaa, jotta osaan käyttää tietokoneita. Tärkein lapsen oikeuksista on oikeus koulutukseen.
 

 Dilmir, 11, Peru

 


– Haluan jatkaa opiskelujani ja valmistua sairaanhoitajaksi, koska sairaista ihmisistä huolehtiminen on lähellä sydäntäni. Myös äitini uskoo koulutukseen ja toivoo, että sitä kautta me lapset saisimme paremman tulevaisuuden itsellemme.


Sanduni, 14 vuotta, Sri Lanka

 

– Haluan opiskella lakia ja tehdä työtä tasa-arvon edistämiseksi. Kaikilla tulisi olla samat oikeudet ja mahdollisuudet. Tällä hetkellä näin ei vielä ole.
 

 

 Cyntia, 15, Peru

 

 

– 20-vuotiaana opiskelen oikeustiedettä. Haluan, että lasten asioihin kiinnitetään huomiota ja että lapset otetaan tosissaan. Ihmisoikeuksien edistäminen on minulle tärkeää. Näen puutteita lasten oikeuksien toteutumisessa, syrjintää sekä naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Haluan Keniaan muutoksen ja hyviä lakeja.
 

Ezra Kibet, 15, Kenia