Abhay sai apua viime hetkellä

Lääkärit luulivat, että intialainen Abhay, 12, menehtyisi lavantautiin ja denguekuumeeseen. Oikea hoito pelasti pojan hengen.

Abhay sairastui lavantautiin ja denguekuumeeseen lokakuun alkupuolella. Kun kuumeilua oli jatkunut viikon, Hoshangabadin aluekehitysohjelman vastuutyöntekijä vieraili perheen luona. Hän oli heti yhteydessä muihin World Visionin työtekijöihin. Päätös pojan viemisestä lääkäriin syntyi nopeasti.

Paikallinen lääkäri totesi Abhayn tilan vakavaksi ja lähetti pojan saamaan hoitoa Bhopaliin lastensairaalaan. Häntä pidettiin siellä vuorokauden ajan. Sairaalassa ei ollut hengityskonetta. Lääkärit totesivat pojan menehtyvän ilman sitä.

Ihme tapahtui

Kun Abhay siirrettiin toiseen sairaalaan, tilanne oli kriittinen. Pojalla oli pahoja hengitysvaikeuksia, ja hän oli todella heikossa kunnossa.

– Emme uskoneet Abhayn selviävän. Sanoimme omaisille, että jos pojan voinnissa ei tapahdu kolmen päivän kuluessa muutosta parempaan, irrotamme hänet hengityskoneesta, lääkärit kertovat.

Ihme tapahtui. Kolmannen päivän aamuyöllä Abhay avasi hieman silmiään ja pystyi vähitellen liikuttamaan jalkojaan ja käsiään. Hän alkoi toipua. Kesti vielä kymmenen päivää ennen kuin hän pääsi kotiin. Abhayn vanhemmat ja isovanhemmat olivat pojan vierellä koko tuon ajan.

Reikä sydämessä

World Vision maksoi pojan sairaalamaksun ja lääkkeet. Köyhällä perheellä ei olisi ollut varaa viedä lasta sairaalaan. Ilman apua hän olisi menehtynyt. Sairaalassa selvisi myös, että Abhaylla on reikä sydämessä. Kun hän kuntoutuu, World Vision auttaa poikaa pääsemään sydäntutkimuksiin.

– Vierailemme Abhayn luona päivittäin. Poika pystyy jo seisomaan ja puhumaan, Hoshangabadin tiimistä kerrotaan iloiten.