Afrikan sarven kuivuus voi kestää useita kuukausia

"Afrikan sarven kuivuuden pahin vaihe on vasta tulossa, ja hätätilan arvioidaan kestävän ensi vuoden puolelle", sanoo Kenian World Visionin hätäavun asiantuntija Nicholas Wasunna.

Pitkäjänteisen työn lisäksi järjestö toimittaa hätäapua Itä-Afrikan alueelle, missä nälkä uhkaa lähes 12 miljoonaa ihmistä. Pahin kuivuus 60 vuoteen koettelee Keniaa, Etiopiaa, Somaliaa ja Tansaniaa. Meteorologien mukaan alueelle ei ole odotettavissa kaudelle tavanomaisia sateita ennen ensi vuoden alkua.

Kuivuuden vuoksi ruuasta joutuu nyt maksamaan tähtitieteellisiä summia. Esimerkiksi Somaliassa perusruokana käytetyn durran hinta on noussut vuodessa 240 prosenttia.

Kipeimmin apua tarvitaan pienille lapsille ja imettäville äideille, jotka kärsivät aliravitsemuksesta. Esimerkiksi Keniassa on tavattu äitejä, jotka ovat vaeltaneet päiväkausia saadakseen nälästä kärsiville lapsilleen sairaalahoitoa ja ravintoa.

Vaikein kuivuusalue ei tällä hetkellä ulotu Suomen World Visionin kummikohteisiin, jotka sijaitsevat Länsi-Keniassa ja Ugandassa.

Voit auttaa kuivuudesta kärsiviä World Visionin lahjoitustilin kautta: 174530-28185, viite 2202


Lisätiedot: Anne Pönni, ohjelmajohtaja, Suomen World Vision,
gsm 050 366 1707


Päivitetty: 18.7.2011