Äiti kertoo: Tämä lahja pelasti lapseni hengen

Oletko sinäkin hankkinut lahjaksi vuohen? Vuohesi on saattanut päätyä Intiaan köyhälle maaseudulle, kenties juuri tähän perheeseen, jossa mikään muu lahja ei olisi voinut olla parempi.

Rukham on perheenäiti  Hoshangabadista, jolla oli vielä viime vuonna suuri huoli pienestä 3 -vuotiaasta pojastaan ja tämän terveydestä.  

- Ennen vuohien saamista pieni poikani oli aliravittu ja hän sairasti jatkuvasti, äiti kertoo.

- Lapseni vain nukkui päivät pitkät sisällä. Pelkäsin hänen henkensä puolesta ja sairastelin itsekin toistuvasti, Rukham muistelee.

Perhe sai suomalaisilta lahjoittajilta neljä vuohta. Vuohista saatava maito muutti 3-vuotiaan pojan terveyden täysin. Ravinteikas maito auttoi lasta kuntoutumaan aliravitsemuksesta.

- Olen niin onnellinen, kun poikani voi hyvin ja on iloinen. Välillä hän on nykyisin myös hankala ja pitää minut kiireisenä, Rukham lisää.

Vuohien hoito on tuonut perheelle ravinnon lisäksi myös lisää toimeentuloa ja turvaa.

Rukham sai koulutuksen vuohien hoitoon, ja niinpä ne ovat voineet hyvin, poikineet ja tuottaneet hyvin maitoa. Neljän vuohen lauma on nyt kasvanut 15 vuohen suuruiseksi. Perhe on jo pystynyt myymään muutamia kilejä, ja ansaitsemaan myynnistä lisää rahaa. 

- Oma terveyteni on myös parantunut ja olen jaksanut pitää perheestäni huolta, Rukham hymyilee.

Suomalaiset kummit tapasivat Rukhamin ja hänen pienen poikansa kummien opintomatkalla lokakuussa. 

Vuohista on moneksi! Klikkaa tästä lahjakauppaan, anna vuohilahja ja helpota äidin taakkaa.