Äitiyspakkaus Keniaan on joulun lahjahitti

 
Tämän joulun hittilahjaksi on noussut suomalainen äitiyspakkaus, jonka voi lahjoittaa raskaana olevalle äidille Keniaan. 

Äitiyspakkauksia (35e) on myyty viikossa jo yli 250 kappaletta, mikä on poikkeuksellisen suuri määrä.

- Tämä pakkausten mieletön menekki on ollut meille ihana yllätys. Äitiyspakkaus on selkeästi suomalaisille rakas ja tärkeä. Näin Suomi 100 -juhlavuonna sen aikaansaamaa hyvää halutaan jakaa myös kehitysmaihin, toteaa Suomen World Visionin markkinointipäällikkö Maria Paassola.

Lahja kuuluu kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin eettisen lahjakaupan valikoimaan. 

Lahja toimii seuraavasti: kenialainen äiti saa äitiyspakkauksen, joka sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon, vauvapyyhkeen sekä vauvanvaatteita.

Äitiyspakkaukset toimitetaan äideille Turkanan alueella Luoteis-Keniassa, missä asukkaat ovat pääosin paimentolaisia ja jäävät helposti perusterveydenhuollon ja raskauden seurannan ulkopuolelle. Osa pakkauksista jaetaan seudulla sijaitsevalla Kakuman pakolaisleirillä. 

Pakkauksen avulla kannustetaan maaseudun köyhiä äitejä raskauden ajan seurantaan ja synnyttämään klinikalla – aivan kuten aikoinaan Suomessa. 

Pakkaus on suunniteltu yhteistyössä kenialaisten äitien sekä viranomaisten, järjestöjen ja terveydenhuoltohenkilökunnan kanssa. World Visionin työntekijät sekä järjestön kouluttamat vapaaehtoiset tiedottavat pakkauksesta ja ohjaavat odottajia seurantaan ja turvalliseen synnytykseen. 
 
Projektin yhteistyökumppani on suomalainen sopimusvalmistaja Logonet Oy, joka on toimittanut tuotteita myös Suomessa jaettavaan äitiyspakkaukseen.
 
Äitiyspakkauksen voi hankkia täältä.
 
Lisätiedot:
 
Anna Pollari, viestintäpäällikkö, Suomen World Vision
anna.pollari@worldvision.fi, 040 5154592