Äitiyspakkausten jako Keniassa saa jatkoa

Kenialaisäidit ovat innostuneet käymään raskaudenseurannassa äitiyspakkausten ansiosta. Se tarkoittaa parempaa terveyttä niin äidille kuin vauvalle. Uusi 1 000 pakkauksen lähetys saapuu Keniaan vielä ennen joulua.

Tämän joulun hittilahjaksi Suomen World Visionin eettisessä lahjakaupassa on noussut äitiyspakkaus.

- Iso kiitos kuuluu suomalaisille lahjoittajille, jotka ovat ostaneet äitiyspakkauksia eettisestä lahjakaupastamme, markkinointisuunittelija Anni Lehtonen sanoo.

Marraskuun alkuun mennessä pakkauksia oli jaettu 612 äidille Kakuman pakolaisleirillä sijaitsevalla terveysasemalla sekä Turkanan maakunnan ylläpitämällä Kerion terveysasemalla. Kaikkiaan pakkauksia on nyt perillä paikan päällä 1 300. Jakelu jatkuu niin kauan kuin pakkauksia riittää

­- Pakkaus annetaan äideille, jotka ovat käyneet neljä kertaa neuvolatarkastuksessa. Tavoitteena on antaa samalla tietoa rintaruokinnasta, perhesuunnittelusta, omasta hyvinvoinnista ja saada yhä useammat äidit synnyttämään klinikoilla, ohjelmajohtaja Annette Gothóni kertoo.

Valtio mukaan

Uusi 1 000 pakkauksen lähetys saapuu Keniaan vielä ennen joulua. Pakkauksista puolet jaetaan Kakuman pakolaisleirillä ja puolet Ngoswetin alueella Länsi-Keniassa. Tavoitteena on, että Kenian terveysviranomaiset ottavat äitiyspakkauksen ja siihen liittyvät terveyspalvelut osaksi kansallista ohjelmaansa.

­- World Vision on käynyt Kenian valtion kanssa neuvotteluja äitiyspakkausten laajemmasta jakelusta, ja Turkanan alueen paikallishallinnon budjettiin on jo lisätty ensi vuodelle varoja äitiyspakkausten jakamiseksi terveysasemilla, Gothóni sanoo.

World Visionin kenttätyöntekijät ovat raportoineet, että yhä useampi äiti käy vaadittavat neljä kertaa raskaudenseurannassa saadakseen äitiyspakkauksen.

­- Määrä on moninkertaistunut. Saamme tarkat luvut klinikoilta vuoden 2019 alussa, Gothóni lisää.

Äitiyspakkauksia Keniaan voit lahjoittaa helposti eettisessä lahjakaupassamme.