Kummina teet ilmastotekoja

10.2.2020

15-vuotias kenialainen Nimrod kävelee uudessa metsässä

Seuraavan kerran kun ilmastonmuutosuutiset vyöryvät ylle, muista että kummina olet jo mukana taistelussa paremman maapallon puolesta.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat rajuina juuri maailman köyhimmillä seuduilla. Aavikkoalueet kasvavat, tulvat pyyhkivät mennessään kodit eivätkä kaivatut sateet koskaan tule. Ihmiset joutuvat jättämään kotinsa. Tämä saa tuntemaan epäoikeudenmukaisuutta. Miksi ne, jotka jo ovat ennestään heikoilla, kärsivät tässäkin asiassa eniten?

Kummina teet paljon ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikavälillä.

Kummina koulutat kummilapsesi kotiseudun perheitä monipuolistamaan toimeentuloaan. Yhä useammalla pellolla kasvaa nykyään kasveja, jotka sopivat paremmin muuttuneisiin ilmasto-olosuhteisiin. Kummien avulla rakennetaan laajoja vesijohtoverkostoja, jotka tarjoavat juoma- ja kasteluvettä myös kuivina kausina. 

Asukkaat eivät enää joudu katastrofien hetkillä täysin yllätetyiksi, vaan heitä on ohjattu valmistautumaan pahimpaan mm. rakentamaan tulvavalleja ja aurinkokäyttöisiä vesipumppuja. Pystymme myös tukemaan niitä perheitä, joiden sato on jäänyt liian pieneksi tai kokonaan saamatta.

Kummina edistät lasten hyvinvointia ja lisäät heidän kouluvuosiaan – ne ovat tehokkaita keinoja myös väestönkasvun hillitsemiseksi. Jokainen vuosi koulussa lapselle merkitsee, että hänellä on mahdollisuudet parempaan tulevaisuuteen, toimeentuloon ja pienempään lapsilukuun aikuisena. 

Perhe kasvimaalla

Lisäaseenamme taistelussa ilmastonmuutosta vastaan on edullinen ja tehokas, juuriston elvytykseen perustuva FMNR-metsitysmenetelmämme. Kummien ansiosta olemme voineet opettaa sitä perheille jo vuosien ajan. Sillä on merkittävät vaikutukset sekä maapallon että yksittäisten perheiden tulevaisuuteen. Tunnettua on toki, että metsä toimii tehokkaana hiilinieluna ja ehkäisee eroosiota, mutta puiden vaikutukset myös perheiden arkeen ovat mullistavia: Puiden luoma varjo saa karjan lypsämään jopa viisinkertaisesti ja maatalouden tuottavuuden tuplaantumaan. Esimerkiksi Nigerissä maanviljelijät ovat herättäneet menetelmään saadun koulutuksen jälkeen henkiin viisi miljoonaa hehtaaria aavikoitunutta maaperää ja mullistaneet 2,5 miljoonan ihmisen elämän.

Kenialainen perhe

Niinä hetkinä, kun uutiset ilmastonmuutoksesta lannistavat, voit Suomen World Vision -kummina aina muistuttaa ja kiittää itseäsi siitä, että autat juuri siellä, missä muuttuvat elinolosuhteet ovat jo arkipäivää. Kummina olet mukana antamassa toivoa paremmasta huomisesta niille lapsille, jotka eniten sitä tarvitsevat.

Kiitos, lasten suojelija!

P.S. Ilmastotekoja voi tehdä myös esim. antamalla kaverille lahjaksi hehtaarin metsää.

Lue miten metsitysmenetelmäämme mullisti yhden kenialaisperheen elämän »