Mikä on tällä hetkellä paras tapa lähettää tervehdys kummilapselleni?

15.9.2020

Kummilapsia kummin kirjeen kanssa

Ihana kuulla, että haluat ilahduttaa kummilastasi viestillä! Koronatilanteen takia kansainvälinen lentoliikenne on vähentynyt niin paljon, että kirjeposti ei kulje Suomesta kummilastemme kotimaihin. Kirjeitä tai lahjoja ei  voi toistaiseksi postittaa. Parasta onkin nyt lähettää lapselle tervehdys Plus-palvelumme kautta. Kerromme tässä, miten voit silti pitää yhteyttä kummilapseesi.

Koska koronapandemia on pysäyttänyt postiliikenteen moniin maihin, suosittelemme käyttämään Plus-palveluamme. Sieltä voit laittaa kummilapsellesi viestin suomeksi tai englanniksi ja viestiin voi halutessaan liittää myös valokuvan. 

Plus-palvelussa pääset myös tutustumaan kummilapseesi paremmin. Pääset katsomaan kummilapsesi valokuvia ja videoita sekä voit seurata hänen kotiseutunsa kuulumisia.  Tulevaisuudessa pyrimme saamaan myös kummilapsen vastauskirjeet Plus-palveluun. 

Seuraamme Postin tilannetta aktiivisesti. Mikäli tilanteeseen tulee muutoksia, jaamme tämän tiedon kummeillemme.

En käytä tietokonetta – voinko kuitenkin kirjoittaa kummilapselleni?

Mikäli tietokoneen käyttö ei ole mahdollista, voit toimittaa kirjeesi postitse Suomen World Visionin toimistolle osoitteeseen Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki. Tarvittaessa käännämme kirjeesi toimistollamme ja toimitamme sen sähköisessä muodossa kummilapsesi kotimaahan. Emme siis voi toimittaa alkuperäistä kirjettä, mutta kummilapsesi vastaanottaa kirjeestäsi sähköisen kopion. 

Millä tavalla kirjoittamani sähköinen viesti välitetään kummilapselleni koronapandemian aikana?

Kuten meillä Suomessa, myös kummilasten kotimaissa on rajoituksia siitä, miten ihmiset saavat liikkua ja tavata toisiaan. Koronatilanteen takia työntekijämme eivät voi kohdata kummilapsia ja heidän perheitään välttämättä samalla tavalla kuin normaaleissa olosuhteissa.

Puhelimesta onkin tullut tärkeä yhteydenpitoväline. Paikalliset työntekijämme tiedustelevat perheiden kuulumiset puhelimitse ja voivat välittää kummilta tulleen viestin ja kuvan esimerkiksi Whatsappin välityksellä.

Aina puhelimen käyttö ei ole mahdollista. Haluamme kuitenkin korostaa, että kaikki kummien viestit toimitetaan kummilapsille, kun se on mahdollista ja turvallista.

Nancy
Entinen kummilapsi, Nancy, Keniassa
Muistan yhden kirjeen, jossa kummini kirjoitti: ”Sinun kuvasi on minun makuuhuoneessani, joten aina kun herään, näen kauniin hymysi”. Ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että minussa ei ole mitään vikaa. Tunsin, että jossain on ihminen, joka välittää ja joka on kiinnostunut minusta.
Nancy, entinen kummilapsi, Kenia