Miten korona on vaikuttanut työhömme Perussa?

29.3.2021

Korona-apu Perussa

Perun vaikean koronatilanteen vuoksi hallitus julisti maahan poikkeustilan maaliskuussa 2020 - lapset siirtyivät etäkoulunkäyntiin ja liikkumis- sekä kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan. Rajoituksista johtuen työttömyys kuitenkin nousi ja monet perheet ajautuivat taloudelliseen ahdinkoon. Pitkäaikainen eristys näkyi myös lastensuojelurikkomusten kasvavana määränä. Pandemian aikana World Vision on tukenut apua tarvitsevia perheitä raha- ja ruokalahjoituksilla, toimittanut lääkkeitä ja suojavälineitä sekä tiedottanut yhteisöille lastensuojelusta.

Ahdingossa olleet perheet saivat tukea ruoka- ja rahalahjoitusten muodossa

Koronan myötä työttömyys on kasvanut erityisesti El Salvadorissa ja monet pienyrittäjät ovat menneet konkurssiin. Perun hallitus on tarjonnut taloudelliseen ahdinkoon ajautuneille perheille rahallista apua ja kunnat ovat toimittaneet heille ruokalähetyksiä. Myös World Vision on avustanut perheitä ruoka- ja rahalahjoituksilla.

Renacerin maaseudulla perheet ovat voineet jatkaa maanviljelyä ja kotieläinten kasvatusta melko normaaliin tapaan. Rajoitusten ollessa tiukimmillaan asukkaiden oli kuitenkin tultava toimeen pitkälti omilla viljelyksillään, joten ruuasta oli paikoitellen pulaa. Liikkumisrajoitusten takia maanviljelijöiden oli myös vaikea saada tuotteitaan myyntiin, jolloin osa tuotteista ehti jo pilaantua. Myös Renacerissa perheet saivat raha- ja ruokatukea Perun valtiolta sekä World Visionilta pandemian aikana. Nyt tilanne alueella on normalisoitunut ja ihmiset voivat taas ostaa ja myydä tuotteitaan turvallisuussuosituksia noudattaen.

Renacerin maaseudulla asuva Dany (11 vuotta) kertoo tilanteesta pandemian aikana:

"Hätätilan aikana yhteisöni oli suljettu, eikä kylään saanut tulla autoja tai vieraita ihmisiä. Kiitän World Visionin siitä tuesta, jonka he antoivat meille hätätilanteen aikana, etenkin ruokalahjoituksesta, kirjastoon annetuista kirjoista ja virtuaalisista työpajoista. Kiitos Suomen kummit!”

Dany Renacerissa
Renacerin maaseudulla asuva 11-vuotias Dany sai apua koronatilanteeseen.

World Vision on lahjoittanut yhteisöille suojavälineitä sekä tiedottanut lastensuojelun tärkeydestä

Perheiden saamien ruoka- ja rahalahjoitusten lisäksi World Vision on lahjoittanut suojavälineitä terveydenhuoltohenkilökunnan käyttöön sekä kirjoja koulujen kirjastoille. World Vision on myös tarjonnut lääkkeitä ja henkistä tukea koronaan sairastuneille perheineen sekä tiedottanut lastensuojelun tärkeydestä erityisesti nyt koronan aikana.

Lahjoita koulutarvikkeita: 26 €

Eettisestä lahjakaupastamme voit ostaa lahjan, jolla tuet lasten koulunkäyntiä ja oppimista. Lahjalla hankitaan koulutarvikkeita sekä autetaan vammaisten ja köyhimpien lasten pääsyä kouluun. Osta lahja tästä »