Opintomatkan voittaja Roosa: ”En voi kuvitella parempaa matkavoittoa”

Roosa voitti opintomatkan kummilasten kotiseudulle

Tämän kevään matkavoittaja arvottiin erikoisissa tunnelmissa. Koronaviruksen takia moni asia on vielä täysin epävarmaa, sillä emme tiedä koska ja minne seuraava opintomatkamme suuntautuu. Joka tapauksessa kun matkailu kummilasten kotiseuduilla taas on mahdollista, on voittajalla tiedossa on ainutlaatuinen ja unohtumaton matka tutustumaan ruohonjuuritasolla siihen, mitä suomalaisten kummien tuella saadaan aikaiseksi.
 
Tämän kevään matkavoittaja on varhaiskasvatusta Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Roosa Aalto.
 
“Uutisen kuuleminen tuntui uskomattomalta. Oli vaikea käsittää, että arpaonni on osunut juuri minuun kaikkien hakijoiden seasta. En voi kuvitellakaan, kuinka upea matka tulee olemaan edessäni, jos nykytilanteen salliessa pääsen sille osallistumaan. En voi kuvitella olevan parempaa matkavoittoa, kuin päästä näkemään ruohonjuuritasolla, minkälaista elämä on siellä, missä apua tarvitaan.”

Urheilullinen Roosa on vahvasti mukana voimistelu- ja yleisurheilumaailmassa, ja seikkailunhalua nuorelta naiselta ei selvästikään puutu, sillä hän on matkustanut Euroopan lisäksi Aasiassa ja Afrikassa.

“Olen seikkailumielinen ja se näkyy kaikessa toiminnassani niin, että olen aina valmis kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää. Olen aina valmis uuteen seikkailuun! Matkailu on opettanut minulle, ettei elämää tule ottaa itsestäänselvyytenä sekä auttamisen tärkeyden.”
 
Matkaa Roosa odottaa innoissaan: “Odotan matkalta ennenkaikkea uusia kokemuksia ja sitä, että pääsen näkemään ja oppimaan uutta. Odotan, että pääsen kurkistamaan mukaan toimintaan, joka koittaa luoda yhdenmukaisempaa maailmaa, jossa ihmisten ympäri maailmaa olisi turvallista ja hyvä elää.”
 
Roosan perheellä on aikoinaan ollut kummilapsi ja hän on myös itse ollut World Visionin toiminnassa mukana erilaisilla kertalahjoituksilla.  
 
”Muistan lapsuudestani, kuinka perheelläni oli kummilapsi World Visionin kautta Sri Lankassa. Kerroin ylpeänä olevani osa järjestöä, joka auttaa maailmalla kaikkein eniten apua tarvitsevia.”

Haluaisitko myös sinä päästä unohtumattomalle matkalle kummilasten kotiseudulle? Osallistu tästä matka-arvontaan>>