”Puhdas vesi on pelastuksemme”

27.3.2020

Gladys ja Kibet

Kibet, 5, asuu äitinsä Gladysin kanssa maaseudulla Kenian Ngoswetissa. Heidän arkeaan varjostaa iso suru, mutta myös hyviä asioita on näkyvissä.

Kibet on leikki-ikäinen poika, jonka elämän kuuluisi olla vapaata ja huoletonta. Näin ei kuitenkaan ole. Kibet on ottanut vastuunkantajan roolin, sillä perheen isä tekee töitä kaupungissa ja pääsee tapaamaan perhettään vain kerran kuukaudessa. Kibet työskentelee pellolla äitinsä kanssa ja auttaa kotitöissä.

Gladys kärsii yhä vuodentakaisesta vaikeasta synnytyksestä. Pellolla työskentely on kivuliasta, sillä synnytyksessä tullut haava ei ota parantuakseen. Pienen tyttövauvan menetys on saanut hänet pelkäämään aiempaa enemmän Kibetin terveyden puolesta.

- Onneksi olemme saaneet koulutusta veden puhdistamiseen. Kibet oli aiemmin usein sairaana, sillä läheisestä joesta hakemamme juomavesi on likaista. Puhdas vesi auttaa minua pitämään ainoan lapseni hengissä. Se on pelastuksemme, Gladys sanoo.

Monenlaista tukea

World Vision tukee äitien ja lasten terveyttä Gladysin ja Kibetin asuinalueella mm. rakentamalla vesipisteitä ja opettamalla veden puhdistamista. World Visionin kouluttamat vapaaehtoiset terveystyöntekijät pitävät huolta, että lapset rokotetaan, heidän kasvuaan ja kehitystään seurataan ja aliravitsemukseen puututaan.

World Vision on myös hankkinut paikalliselle klinikalle synnytysvälineitä ja kannustanut äitejä säännöllisiin klinikkakäynteihin.

- Menemme eteenpäin päivä kerrallaan. Uskon, että pärjäämme jatkossa paremmin, Gladys sanoo.

Puhdas vesi auttaa minua pitämään ainoan lapseni hengissä. Se on pelastuksemme.
Gladys

Katso Kibetin ja Gladysin tarinaa videolta.