Seikkailumielellä Kambodzan opintomatkalle

6.8.2019

Vene Kambodzan Santukissa

Jokavuotisen matka-arvontamme on voittanut joensuulainen luokanopettaja Juha Himanka. Himanka pääsee marraskuussa tutustumaan työhömme Kambodzan Santukissa, jossa työmme on nyt kestänyt kaksi vuotta. Kambodzan lähihistoria on Punakhmerien 70-luvulla vallassa olleen hirmuhallinnon takia raskas, ja maa kärsii edelleen kansanmurhan monenlaisista seurauksista. Teemme alueella töitä, jotta lapset saisivat puhdasta vettä, laadukkaampaa kouluopetusta ja että heidän vanhempansa saisivat töitä omasta kylästä, eivätkä joutuisi muuttamaan työn perässä muihin kaupunkeihin ja jättämään lapsia yksin asumaan.

Himanka ei ole ennen käynyt Kambodzassa, eikä aluksi meinannut millään uskoa onnettaren häntä arvonnassa suosineen.

Sisaruksia talonsa edessä Kambodzan Santukissa
Innostuin valtavasti mahdollisuudesta päästä paikan päälle katsomaan ruohonjuuritasolla World Visionin arvokasta työtä. Järjestö on vakuuttavasti osoittanut avun menevän konkreettisesti perille.
Juha Himanka

Mitä ajattelit kun kuulit voittaneesi matkan Kambodzaan tutustumaan työhömme?

- Enhän minä meinannut aluksi uskoa ollenkaan asiaa. Lämpö ja onnentunne sydämessäni sykähtivät, mutta järkeni sanoi, että älä turhaan pety, kohta tulee se osto- ja sitoutumisosuus; Olet voittanut, mutta... Lopulta uskoin voittooni ja innostuin valtavasti mahdollisuudesta päästä paikan päälle katsomaan ruohonjuuritasolla World Visionin arvokasta työtä. Järjestö on vakuuttavasti osoittanut avun menevän konkreettisesti perille. Olen seurannut sitä paljonkin mediassa, mm. katsonut kaikki televisiolähetykset. Onhan minulla itsellänikin vaimoni ja tyttäreni kanssa yhteinen kummilapsi, Jane, Ugandassa.

Millaisilla fiiliksillä lähdet matkaan?

- Lähden matkalle vastaanottavaisin, tiedonhaluisin ja lisäksi vähän seikkailumielinkin. Varmaan tunteikkaita hetkiä on tulossa, joten varaan nessuja mukaan.

Millaisia odotuksia sinulla on matkalta?

- Haluni on nähdä sitä arkista työtä, kohdata ihmisiä, ehkä omalta pieneltä osalta osallistua avustustyöhönkin.

Koululuokka Kambodzan Santukissa
Tyttö pitää Welcome-kylttiä Kambodzan Santukissa