Atte Korhola Suomen World Visionin hallituksen johtoon

Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori Atte Korhola on nimitetty Suomen World Visionin hallituksen puheenjohtajaksi. Hän on ollut järjestön hallituksessa vuoden ajan. Korhola on perehtynyt laajasti ympäristökysymyksiin ja globaaleihin ongelmiin.

– Tavoitteenani on lisätä Suomen World Visionin näkyvyyttä ja sitouttaa yhä useampia ihmisiä ja yhteisöjä pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön. Haluan myös kasvattaa tietoisuutta siitä, että ympäristöasioiden kehityksellä on suora yhteys lasten hyvinvointiin, Korhola sanoo.

Atte Korhola arvostaa Suomen World Visionin tapaa tehdä kehitysyhteistyötä ammattitaidolla ja paikallisia ihmisiä kuunnellen. Hän aloittaa puheenjohtajan työnsä innostuneena ja ylpeänä.

– On hienoa olla mukana järjestössä, jossa tehdään aidosti hyvää. Tuloksia todella syntyy ja köyhyys vähenee, kun ihmiset saadaan auttamaan itse itseään.

Atte Korhola on myös Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta vastaava vara-dekaani, Suomen Akatemian ympäristötoimikunnan jäsen ja hydrobiologian dosentti. Korhola on johtanut ympäristömuutoksen tutkimusyksikköä (ECRU) vuodesta 1999 lähtien.

Suomen World Visionin hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan muusikko Jukka Leppilammen puheenjohtajakausi päättyy ennalta sovitun mukaisesti. Varapuheenjohtajana jatkaa professori Pirjo Ståhle.


Lisätietoja:
            
Professori Atte Korhola                
040-536 0357, atte.korhola@helsinki.fi             

Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu
043-211 3175, unna.lehtipuu@worldvision.fi

Suomen World Vision on kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Järjestö toimii noin sadassa maassa ja työskentelee parantaakseen pysyvästi kehitysmaiden lasten elinoloja ja oikeuksia.