Claned ja World Vision parantavat opetuksen laatua Keniassa

Digitaalisia oppimisratkaisuja kehittävä Claned Oy on lahjoittanut lasten oppimiseen kehitetyn oppimisympäristön ClanedKidsin kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin käyttöön. Oppimisympäristöä testataan tänä vuonna Länsi-Keniassa sijaitsevalla Ngoswetin alueella.
 

ClanedKids yhdistää pedagogian ja tekoälyn ja mahdollistaa oppimisen jokaiselle lapselle sopivalla tavalla. Tavoitteena on parantaa motivaatiota sekä oppimistuloksia.
Opetuksen heikko laatu on ongelma kehitysmaissa. Miljoonat lapset käyvät koulua useita vuosia, mutta eivät siltikään opi lukemisen tai laskemisen perustaitoja.
 
- Keniassa alle puolet lapsista saavuttaa oppimisen minimitavoitteet neljänteen luokkaan mennessä, kertoo Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi.

Kenian Ngoswetissa koulutuksen taso on heikko, oppilaiden osallistuminen on vähäistä ja oppimateriaaleista on pulaa. Yhdellä opettajalla on keskimäärin 53 oppilasta luokallaan.

- Meidän tavoitteena on selvittää, kuinka digitalisaatio voi auttaa kouluja ja oppilaita saavuttamaan oppimistuloksia. Teemme tätä yhteistyössä koulujen, paikallisten viranomaisten, koululaisten ja vanhempien kanssa, kertoo Clanedin toimitusjohtaja Mervi Palander.

ClanedKidsin rinnalla pilotissa hyödynnetään lukutaitopeli Graphogamea. Sen suomenkielinen versio on monelle suomalaislapselle tuttu Ekapeli. Lisäksi pilotissa on tarkoitus hyödyntää Clanedin ja ELE Finland Oy:n yhdessä Suomessa tuottamaa opettajien laaja-alaisten taitojen kehittymisen arviointityökalua.

- Käytännössä arviointityökalu tarjoaa kehikon, jota vasten opettajat voivat arvioida, miten he pystyvät tukemaan oppilaitaan eri laaja-alaisen osaamisen osa-alueilla. Näin he voivat myös arvioida omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Sen avulla myös kouluyhteisöt voivat parantaa opettajien välistä yhteistyötä ja vastuun jakamista laaja-alaisten taitojen opettamisessa paikallisella tasolla, kertoo Palander tulevasta haasteesta.

- Me otamme tämän lahjan ja haasteen innolla vastaan. World Visionilla on vuosikymmenten kokemus työskentelystä haastavissa olosuhteissa äärimmäisen köyhyyden keskellä. Yhdessä voimme löytää uudenlaisia skaalautuvia ratkaisuja, joilla parantaa lasten mahdollisuuksia elämässä, Antturi toteaa.
 
Lahja luovutettiin "New Technologies – A Solution to Global Challenges?" -seminaarissa, jonka Claned ja Suomen pysyvä edustusto järjestivät tammikuun lopulla Genevessä. Tietokonevalmistaja Lenovo lahjoittaa projektiin kannettavat tietokoneet.
 
The press release available in English here
 
Lisätiedot:
Tiina Antturi, toiminnanjohtaja, Suomen World Vision, +358 40 585 3147, tiina.antturi@worldvision.fi
Mervi Palander, toimitusjohtaja, Claned Oy, +358 40 702 6998, mervi@claned.com
 
Claned on on digitaalinen oppimisympäristö, joka yhdistää koneoppimista, oppimisanalytiikkaa ja suomalaista pedagogiikkaa. Oppimista koskevan datan avulla Claned mahdollistaa oppijaa tukevien personoitujen palvelujen tarjoamisen. Clanedin asiakkaita ovat opetukseen liittyvät organisaatiot niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. www.claned.com
 
Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi
 
Kuva: Paola Suhonen