Etelä-Sudanin väkivaltaisuudet ajavat erityisesti naisia ja lapsia kodeistaan

Väkivallan kiihtyminen on tuonut uuden pakolaisaallon YK:n tukikohtaan Malakalissa, Etelä-Sudanissa. World Vision ja muut avustusjärjestöt ovat jakaneet tulijoille keittovälineitä, huopia ja muita hätäaputarvikkeita. Yli 4 500 maansisäistä pakolaista on saapunut tukikohtaan reilun viikon aikana.

– Suurin osa taisteluita pakenevista on naisia ja lapsia. Ihmiset tarvitsevat ennen kaikkea turvaa, puhdasta vettä ja ruokaa, kertoo Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Juha Virtanen.

Erityisesti järjestöä huolestuttaa lasten turvallisuus. Riskinä on, että heitä yritetään värvätä lapsisotilaiksi.

– Tätä pyritään estämään perustamalla tukikohtaan saapuville lapsille lapsiystävällisiä tiloja. Niissä lapset voivat olla lapsia turvallisessa ympäristössä. He saavat keskittyä esimerkiksi leikkiin, harrastamiseen ja opiskeluun, Virtanen sanoo.

Etelä-Sudanissa on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa maansisäistä pakolaista. World Visionin humanitaarinen apu on tavoittanut heistä yli 600 000.

Pakolaisvirta Etelä-Sudanista kiihtyy myös naapurimaihin. Suomen World Vision käynnistää tänä keväänä oman hätäapuoperaation kahdella Etelä-Sudanin rajalla sijaitsevalla pakolaisleirillä Keniassa ja Ugandassa. Operaatio keskittyy vammaisten ja vammautuneiden lasten ja aikuisten elinolojen parantamiseen.

Etelä-Sudanin konfliktista kärsiviä voi auttaa lahjoittamalla keräystilille FI3280001570768136 (viitenumero 249942) tai lahjoittamalla verkossa.

Lisätiedot:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö
Suomen World Vision
+358 40 552 2737
juha.virtanen@worldvision.fi

Kuvat ja yhteydet World Visionin työntekijöihin Etelä-Sudanissa

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
040 515 4592
anna.pollari@worldvision.fi