FAO ja World Vision edistävät yhdessä ruokaturvaa

YK:n elintarvike ja maatalousjärjestö FAO ja World Vision International (WVI) allekirjoittivat marraskuun puolivälissä sopimuksen, jolla järjestöt sitoutuvat yhteistyöhön globaalin ruokaturvan edistämiseksi.

Uskomme, että järjestöillämme on valtavat mahdollisuudet yhdessä edistää niin maatalouden tuottavuutta, kestävyyttä kuin parempaa luonnonresurssien hallintaa, kiitteli allekirjoitustilaisuudessa Laurent Thomas, FAO:n varapääsihteeri

Hänen mukaansa sopimus rakentuu molempien järjestöjen vahvuuksille ja luo molemmille myös uusia mahdollisuuksia.

Pohjimmiltaan sopimuksessa on kyse siitä, että etsimme yhdessä kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat nälästä ja aliravitsemuksesta kärsiviä lapsia ja yhteisöjä, tiivisti Walter Middleton, joka vastaa ruokaturvasta ja elinkeino-ohjelmista kansainvälisessä World Visionissa.

Järjestöt yhdistävät voimansa parantaakseen ravitsemusta ja tasa-arvoa kehitysmaissa sekä luodakseen katastrofeja ehkäiseviä ennakkovaroitusohjelmia. 

Nälkä uhkaa yhä miljoonien naisten, miesten ja lasten elämää Afrikan sarvessa. Jo se itsessään on akuutti muistutus yhteistyön välttämättömyydestä ja pitkäaikaisten ratkaisujen tarpeesta, muistutti Thomas.