Farangissa tehtiin hyvää syömällä

Jo neljättä kertaa Suomen World Visionin ja ravintola Farangin yhteistyössä järjestämä Farang for Sri Lanka  –hyväntekeväisyysillallinen keräsi yhteen 3.10 melkein sadan hengen joukon hyvän ruoan ja musiikin ystäviä. Tilaisuuden tuotot ohjataan lasten aliravitsemuksen vastaiseen työhön Sri Lankassa. Aliravitut lapset saavat terveydenhuoltoa ja heidän perheilleen järjestetään koulutuksia, joissa kerrotaan terveellisestä ravinnosta.

Ravintoloitsija Tomi Björckin suunnittelema illan herkullinen menu vei kielen mennessään, ja makumatkalle Sri Lankaan. Tarjolla oli muun muassa teesavustettua lohta, vihersimpukkaa, taskurapuja ja rapeaa possua. Mausteina oli käytetty Sri Lankasta tuttuja makuja, kuten korianteria, kookosta ja mangoa.

Illan upeasta ohjelmasta vastasivat ulkoministeriön vammaisten oikeuksien erityisedustaja, viittomakielinen rap-artisti Signmark ja Chike sekä valloittava Kasmir. Signmarkin esitys sai monilla ihon kananlihalle, ja yleisön hullaantumaan mukaansatempaavalla ja asennetta omaavalla tulkinnalla. Kasmir räjäytti illan päätteeksi salin hittibiiseillään Nutellaa Ja Jutellaa, Vadelmavene ja Vauvoja. Osa porukasta innostui ottamaan jopa tanssiaskelia! Illan aikana myös moni vieraista ryhtyi srilankalaisen lapsen kummiksi.