Fun Run keräsi rahaa lapsille

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan kansainvälisen koulun oppilaat ja henkilökunta tempaisivat 15. toukokuuta hyvän asian puolesta. Koulussa järjestettiin leikkimielinen liikuntatapahtuma Fun Run, jonka yhteydessä kerättiin rahaa köyhille lapsille.

Fun Runissa on kaksi kierrosta. Ensimmäinen on pienemmille eli 4–8-vuotiaille ja toinen isommille eli 8–11-vuotiaille. Pienillä on 20 minuuttia ja isoilla 30 minuuttia aikaa juosta niin monta 150 metrin pituista ympyrälenkkiä kuin ehtivät.

– Jokaisen täyden kierroksen jälkeen he saavat leimoja, joista vanhemmat ja perhetutut palkitsevat heidät ”sponsorirahalla”, koulun opettaja Kris Alho kertoo.

Fun Run on koulun vuosittain tapahtuma. Tänä vuonna se järjestettiin jo seitsemättätoista kertaa. Tempauksella saadut varat on ohjattu aikaisempinakin vuosina hyvään tarkoitukseen. Tällä kertaa kansainvälinen koulu halusi lahjoittaa rahaa Suomen World Visionin kautta kehitysmaiden lapsille ja heidän perheilleen.

Lapset valitsivat järjestön Lahjaksi lehmä –verkkokaupasta useita lahjoituksia: puhdasta vettä, kaksi lehmää, hyttysverkkoja, vesiputkia, terveystarkastuksia ja koulumateriaaleja.

Kansainvälisessä koulussa on oppilaita 43 eri maasta. Siellä erilaisuus nähdään vahvuutena ja siitä muistetaan iloita päivittäin. Koulun oppilaat tietävät, että maailmassa on paljon lapsia, joilla asiat eivät ole hyvin.

– Lapsemme ovat miettineet köyhyyteen liittyviä asioita monissa koulun projekteissa, Alho sanoo.

Teksti: Tiina Lappalainen