Hollywood-tähti herättelee auttamaan

Hugh Jackman auttaa etiopialaisviljelijöitä saamaan kahvistaan reilun hinnan.

Wolverine-elokuvaroolistaan tunnettu näyttelijä Hugh Jackman haluaa herättää meidät näkemään, miten jokainen voi arjen valinnoillaan auttaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia.

Australian World Visionin -lähettiläs matkusti vuonna 2009 Etiopiaan ja tutustui siellä Dukaleen, köyhään kahvinviljelijään. Viiden lapsen isä osallistui naapureidensa kanssa World Visionin hankkeeseen, joissa viljelijöitä autettiin parantamaan elinkeinomahdollisuuksiaan.

Yksi suurimmista viljelijöiden ongelmista oli kahvipavuista saatava hinta. He joutuivat tyytymään siihen korvaukseen, minkä suuret ulkomaiset kahvinostajat suostuivat pavuista maksamaan. Se ei kuitenkaan riittänyt tuomaan perheille riittävää elantoa.

Ajatuksia herättäneen Etiopian-matkan jälkeen Jackman perusti yrityksen, joka ostaa kahvia ja teetä suoraan kaikkein köyhimmiltä viljelijöiltä reilulla hinnalla. Myös Dukale saa nyt kahvistaan kunnon hinnan.

Jackmanin Laughing Man -yrityksen tuotoilla rahoitetaan erilaisia koulutusohjelmia ja muun muassa yrittäjyyskoulutusta kehitysmaissa.

Elokuva ystävyydestä

Dukalella ja hänen perheellään menee nyt paremmin. He ovat kehittäneet viljelymenetelmiään ja kahvinviljely tuo perheelle elannon.

Vuosien myötä Dukale ja Hugh Jackman ovat ystävystyneet. Tästä ystävyydestä, auttamisesta ja kahvista on valmistunut dokumenttielokuva Dukale’s Dream. Siinä Jackman kertoo, miten jokainen meistä voi auttaa kehitysmaiden viljelijöitä kahvikupin kerrallaan.

Josh Rothsteinin ohjaama dokumenttielokuva tulee levitykseen Yhdysvalloissa heinäkuussa.