Hyväntekeväisyys yhdistää Sainion perhettä

Lahtelaisessa Sainion perheessä tehdään hyväntekeväisyyttä kehitysmaiden lasten hyväksi jo useassa polvessa. Kummilasten rahallisen tukemisen lisäksi perheen äiti ja aikuinen tytär tekevät myös vapaaehtoistyötä. Hyväntekeminen on tuonut Sainioiden perheelle uudenlaista sisältöä ja opettanut arvostamaan omaa turvallista elämää Suomessa. 
 
Joka toinen tiistai-ilta World Visionin toimistoon kokoontuu kymmenkunta paria auttavia käsiä. Talkoolaiset kääntävät, kirjoittavat, kuorittavat ja tallentavat tietoja vapaaehtoistyönä. Hannele Sainio on saapunut Helsinkiin Lahdesta saakka.
 
- Kun jäin eläkkeelle, huomasin Facebookista ilmoituksen näistä talkoista. Kun aikaa on, teen mielelläni näitä postituksia ja käännöksiä. Jokaisella meistä on osuutensa tässä työssä, joka auttaa kaikkein köyhimpiä lapsia, kertoo Hannele.
 
Tänään Hannele on paikalla tyttärensä Tuija Sainion kanssa. Kun perhe ryhtyi kummiksi 25 vuotta sitten, omat lapset olivat murkkuiässä. 
 
- Halusimme kertoa lapsillemme, millaista on muualla maailmassa ja miten voi tehdä hyvää, sanoo Hannele.
 
Omien arvojen siirtäminen lapsille onkin yksi merkittävä syy tehdä hyväntekeväisyyttä. World Vision on toiminut Suomessa vuodesta 1983 lähtien, ja kummien ja vapaaehtoistyötä tekevien joukossa on jo monia toisen ja kolmannenkin polven kummeja. Vapaaehtoiset ovat merkittävä apu hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka painivat pienien budjettien kanssa. Mitä useampi ihminen on apuna talkoissa, sitä enemmän apua pystytään lähettämään suoraan kehitysmaiden lapsille.Tuija muistaa hyvin, millaisia tunteita heräsi, kun perhe kävi kirjeenvaihtoa Guatemalasta kotoisin olevan kummipojan kanssa.
 
- Oli riipaisevaa ymmärtää, miten eri tavalla kummilapsemme eli meidän elämäämme verrattuna. Mieltäni painoi erityisesti se, etteivät kummipoikamme vanhemmat pystyisi välttämättä kouluttamaan häntä, kertoo Tuija. 
 
Sainioiden tytär Tuija kasvoi perheessä, jossa kummius oli osa arkea. Kummius on tuonut laajoja näköaloja: se on opettanut arvostamaan suomalaista yhteiskuntaa, jossa pyritään pitämään kaikista huolta. Lisäksi se on auttanut ymmärtämään ihmisiä, jotka asuvat täysin erilaisissa olosuhteissa.
 
- Hyväntekeväisyydestä saa hyvän mielen. Silloin on auttamassa kaikkein köyhimpiä. Kun näkee, että apua saaneet pystyvät auttamaan omiaan, huomaa että kummius toimii.

Kiinnostuitko mahdollisuudesta lahjoittaa aikaasi kehitysmaiden lasten hyväksi? Kysy lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@worldvision.fi

Liity kehitysmaan lapsen kummiksi jo tänään!