Japanin katastrofista selvinneille huopia ja puhdasta vettä

Japanin katastrofista selvinneille huopia ja puhdasta vettä

World Vision on perjantaina aloittanut avun jakamisen Japanin maanjäristyksen ja tsunamin uhreille Tomen kaupungissa maan koillisosassa. Seuraavaksi avustustoimia laajennetaan hieman etelämmäksi Minami Sanrikuun, joka on yksi kaksoiskatastrofissa pahiten tuhoutuneista kaupungeista.

Minami Sanrikun yli pyyhkäissyt hyökyaalto jätti kodittomaksi 9 600 ihmistä. World Vision on varannut huopia, puhdasta vettä ja hygieniatarvikkeita jaettavaksi yli 6 000:lle kaupungin 40 tilapäissuojassa majoittuvalle. Kuten monilla muillakin alueilla, myös Minami Sanrikussa avustustyötä haittaavat lumisateet ja pakkanen.

– Tämä alue on altis maanjäristyksille, joten olimme kaikki saaneet valmiuskoulutusta. Mutta tämä on pahempaa kuin kukaan meistä olisi voinut odottaa, kertoo kaupungin apulaispormestari Endo. Hän menetti tsunamissa useita kollegoitaan.

World Vision tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, jotka organisoivat avun jakamista ja arvioivat katastrofista selvinneiden tarpeita.

– Ensisijainen tavoitteemme on suojan, ruoan ja puhtaan juomaveden toimittaminen lapsille ja aikuisille,  Lisäksi jaamme tarvikkeita vauvoille ja pienille lapsille, sanoo World Visionin avustusjohtaja Kenjiro Ban.

Ban oli mukana myös World Visionin avustusryhmässä Haitissa vuosi sitten tammikuussa.

Seuraava askel Japanissa on lapsiystävällisten tilojen rakentaminen. Näissä tiloissa lapset voivat leikkiä ja heille tarjotaan ympäristö, jossa he voivat käsitellä kokemaansa.

Suomen World Vision on valmis reagoimaan nopeasti, mikäli Japanin World Vision pyytää apua. Lahjoitukset katastrofirahastoon tilille 174530-28185, viitenumero 2202. Katastrofirahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään aina humanitaarisiin operaatioihin.

Ks. myös: Japanin World Vision aloittanut katastrofityön

Lisätietoja:

Tiina Saukko
toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
tiina.saukko@worldvision.fi
040 509 5909