Juhon kummilapsi saa jalkapallon

 Juho Loukasmäki luki uusimmasta World Vision -lehdestä, miten uusia kummeja tarvitaan taas. Juho innosti oman äitinsä ottamaan itselleen kummilapsen. Kiitokseksi tästä Juhon oma intialainen kummityttö saa jalkapallon.  

Juho, kenelle kerroit kummiudesta?
- Kerroin kummiudesta äidilleni. Hän on jo jonkin aikaa halunnut kummiksi, mutta viimeinen, ratkaiseva askel on jäänyt ottamatta. Hän oli käymässä kylässä ja kahvipöydässä lueskelin juuri postilaatikkoon tullutta World Vision -lehteä. Näin mainoksen kampanjasta ja ehdotin, että joko nyt hommaisimme sen kummilapsen, kun tällainen kampanjakin on käynnissä. 

Miten hän reagoi?
- Oli heti juonessa mukana.

Millaisia asioita kerroit kummina olosta?
- Kerroin, että liittyminen on helppoa. Kummimaksu ei kaada kenenkään taloutta, mutta sillä saadaan paljon aikaan. Kerran vuodessa tulee selkeä raportti, mitä rahoilla on tehty kummilapsen ja koko yhteisön hyväksi. Lisäksi kerroin, että jokainen kirje on mennyt perille ja niihin on vastattu. Näytin joitakin kirjeitä hänelle. Kirjeet, joissa on lapsen omaa kirjoitusta tai piirroksia kertoo siitä, että siellä toisessa päässä on oikeasti lapsi, jolle apusi menee. Se jos mikä on hienoa!

Mikä sai hänet innostumaan eniten?
- Aluksi äiti hieman epäili, että auttaako yhden lapsen kummius mitään, olisi vain kuin pisara meressä. Sanoin, että kummiudesta hyötyy koko yhteisö ja WV:n tavoitteena on tehdä yhteisöstä sellainen, että se lopuksi auttaa itse itseään. Sitten WV lähtee pois ja aloittaa uuden projektin jossain muualla. Toiminnalla on selkeä suunnitelma ja välitavoitteet, joilla tavoitellaan pysyvää muutosta, ei vain sitä, että selvittäisiin seuraavaan päivään. Lisäksi liikkeen kristillishumanitaarinen arvopohja vaikutti valintaan ottaa kummilapsi juuri WV:n kautta.

Kummi, pallo on nyt sinulla

Löydä ystävistäsi uusi kummi. Samalla annat omalle kummilapsellesi lahjaksi jalkapallon. 

Moni lapsi tarvitsee vielä kummin. Kaipaamme apuasi, sillä sinä tunnet kummiuden ja tiedät, kenellä ystävistäsi on kummin sydän. 

Kun ystäväsi ryhtyy kummiksi, sinun kummilapsesi saa lahjaksi jalkapallon. Toimi nyt. Lue lisää täältä.