Kädet ilmaan lasten terveyden puolesta

World Vision työskentelee lasten terveyden edistämiseksi monin eri tavoin. Verkoston viisivuotinen Child Health Now -kampanja kohdistuu maailman päättäjiin ja muistuttaa heitä siitä, että kaikilla lapsilla on oikeus kasvaa terveenä ja vahvana.

Miljoonia köyhiä lapsia kuolee yhä sairauksiin tai komplikaatioihin, jotka esimerkiksi meillä Suomessa hoidetaan tai ehkäistään kokonaan. Yhdenkään lapsen ei pitäisi kuolla turhaan. Terveyspalvelut ja riittävä ruoka kuuluvat kaikille riippumatta siitä, elääkö maaseudulla vai kaupungissa, köyhänä vai rikkaana, painottaa Anne Pönni, Suomen World Visionin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja.

Globaalisti edistystä on tapahtunut, sillä lapsia kuolee lähes puolet vähemmän tänään kuin 20 vuotta sitten. Työ on kuitenkin pahasti kesken, sillä alueiden ja jopa maiden sisällä on suuria eroja.

Rokotukset, neuvolatoiminta ja parantunut ravitsemus vähentävät pienten lasten kuolemia tehokkaasti. Kyse ei ole edes suurista kustannuksista, vaan ennen kaikkea yhteisestä tahtotilasta, Pönni sanoo.

Child Health Now -kampanja vaatii sekä kehitysmaiden että rikkaiden maiden päättäjiltä tahtoa sekä konkreettisia toimia maailman muuttamiseksi.

Avunantaja- sekä avunsaajamaiden hallitusten tulee kohdentaa enemmän varoja odottavien äitien ja lasten hyvinvointiin kehitysmaissa. Päättäjien tulisi ymmärtää selkeämmin se, että panostus näihin on äärimmäisen tärkeää kansakuntien tulevaisuuden kannalta. Vahva alku luo pohjan lapsen kasvulle sekä kyvylle oppia uutta.

Kädet ilmaan Suomessakin

World Vision on käynnistänyt Count me in -nettitempauksen, johon voi osallistua eri puolilla maailmaa. Ei tarvitse kuin napata valokuva, jossa poseerataan kädet ilmassa maailman lasten puolesta. Kuvan voi ladata osaksi maailmanlaajuista kuvaseinää osoitteessa: www.childhealthnow.org

Count me in -globaali toimintaviikko käynnistyy 13.11., mutta kuvia voi ladata ja katsella jo nyt. Sivustolta löytyy myös Suomen World Vision henkilökunnan valokuva.

Anne Pönni kutsuu kaikki mukaan.

Tavoitteena on, että äitien ja alle 5-vuotiaiden lasten terveys on kärjessä päättäjien tehtävälistalla. Tavoittelemme globaalia huomiota ja luonnollisesti myös lisää rahoitusta terveydenhuoltoon kehitysmaissa. Sinäkin voit vaatia yhdessä kymmenientuhansien muiden kanssa, että poliitikot ryhtyvät toimiin lapsikuolleisuuden vähentämiseksi. Ei muuta kuin kädet ilmaan!

Teksti: Anna Pollari
Kuva: Sopheak Kong / World Vision