Kansainväliselle World Visionille uusi johtaja

Kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin johtoon on valittu liiketalouden ja oikeustieteen tutkinnot suorittanut Kevin Jenkins (52). Uuden johtajan etsiminen tuli ajankohtaiseksi, kun järjestön pitkäaikainen pääjohtaja Dean Hirsch ilmoitti viime vuonna väistyvänsä tehtävästä. Toimikunta kävi läpi yli 300 ehdokasta kuudelta mantereelta ja 40 maasta.

World Vision toimii 98 maassa tehden työtä lasten, perheiden ja yhteisöjen kanssa köyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden vähentämiseksi. World Vision on maailman suurin kummilapsijärjestö ja sen avun piirissä on vuosittain yli 100 miljoonaa ihmistä. Järjestöllä on 40 000 työntekijää.

Kanadalainen Jenkins toimii TriWest Capital Partnersin pääomarahoitusyhtiön toimitusjohtajana ja hän on toiminut Kanadan World Visionin hallituksen varapuheenjohtajana johtaen muun muassa hiv ja aids -työhön sekä koulutukseen liittyviä mittavia hankkeita.

– Jenkins on näkemyksellinen johtaja, joka sopii hyvin kristillisillä arvoilla toimivan järjestön johtoon. Hänen sydämensä on vahvasti lasten ja köyhien puolella, luonnehtii kansainvälisen World Visionin hallituksen puheenjohtaja Denis St-Amour.

Jenkinsin nimitys astuu voimaan 1. lokakuuta ja hän on järjestyksessään seitsemäs pääjohtaja vuonna 1950 perustetussa järjestössä.

– Jaamme World Vision -verkostossa yhteiset tavoitteet. Katto-organisaation johtoon tulee sitoutunut ja asiansa tunteva henkilö. Suomen World Vision on itsenäisesti toimiva järjestö, mutta teemme tiivistä yhteistyötä muiden maiden toimistojen kanssa, Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko kertoo.


lisätietoja:
toiminnanjohtaja Tiina Saukko
Suomen World Vision
tiina.saukko@worldvision.fi
puh. (09) 6818 3068