Kari Tapion muistokiertueella iloitaan kummiudesta

Kari Tapion muistokonserttikiertueella kokoontuu joukko suomalaisen musiikkimaailman tähtiä. Mukana on myös Suomen World Vision, sillä laulajalegendalla oli kummilapsi järjestön kautta.

Kaksi vuotta sitten menehtyneen Kari Tapion muistoa kunnioittava kiertue huipentuu jättikonserttiin Espoon Barona Areenaan 11. toukokuuta. Konsertissa esiintyy Kari Tapion taustalla vuosikausia soittanut Hänen Orkesterinsa, jonka solistina on laulajalegendan poika Jani Jalkanen.
– Konsertista tulee ikimuistoinen, lämmin ja koskettava. Se ajoittuu äitienpäivän aattoon, joten ei muuta kuin kaikki äidit ja mummit vaan konserttiin mukaan, tapahtuman promoottori Joona Jalkanen sanoo.
Lavalla nähdään myös Amadeus Lundberg, Tapio Liinoja, Sakari Kuosmanen, Joel Hallikainen, Saara Aalto, Bablo, Esa Eloranta, Jenna Bågeberg, Eini, Eija Kantola, Ilpo Kaikkonen ja lauluyhtye Suora Lähetys.

Kehitysmaan lapset lähellä sydäntä

Kari Tapiolla oli kummilapsi Suomen World Visionin kautta. Hänen perheensä haluaa jatkaa laulajan viitoittamalla tiellä tukemalla järjestön näkyvyyttä. Kiertueella muun muassa näytetään video, jossa Kari Tapio puhuu kummina olemisesta ja kehottaa muitakin ryhtymään kummiksi.
 – Tiedän, että isäni haluaisi meidän tekevän juuri näin. Kehitysmaiden lapset olivat aina lähellä hänen sydäntään, Joona Jalkanen sanoo.
Sinut tulen aina muistamaan -kiertueessa on 13 konserttia. Kiertue alkaa 13. maaliskuuta Lappeenrannasta ja päättyy 11. toukokuuta Espooseen. Muut paikkakunnat ovat Jyväskylä, Oulu, Kajaani, Raahe, Kokkola, Pori, Varkaus, Kuopio ja Hämeenlinna, Lahti ja Turku. Liput ovat jo myynnissä Lippupalvelussa.

Yleisön pyynnöstä

Kari Tapion kunniaksi järjestettiin mittava muistokonsertti lokakuussa 2011 Tampereella. Siitä asti laulajan lähipiiri on haaveillut laajasta muistokiertueesta. Kiertueen nimi, Sinut tulen aina muistamaan, on peräisin Kari Tapion vuonna 1998 ilmestyneen studioalbumin ja ykköshitin nimestä.

– Olen saanut viimeksi kuluneiden kuukausien aikana runsaasti yhteenottoja, joissa ihmiset ovat kertoneet haluavansa kuulla konserttilavoilla isäni lauluja. Hänen rehellinen tapansa tulkita suomalaista sielunmaisemaa kuvaavia kappaleita on jäänyt lähtemättömästi ihmisten mieleen, Joona Jalkanen kuvaa.
Kiertueen toinen järjestäjä, levytuottaja Ilkka Vainio on Joona Jalkasen kanssa samoilla linjoilla.

– Kari Tapion laulut ovat täynnä suuria tunteita. Toivon, että nuo samat tunteet välittyvät myös muistokiertueella yleisölle. Kari Tapio on minulle ja hänen ihailijoilleen yhä läheinen ja uskon, että hänen persoonansa on vahvasti mukana koko kiertueen ajan, Vainio sanoo.