Kate ja William tutustuivat World Visionin työhön Salomonsaarilla

Cambridgen herttua ja herttuatar tapasivat World Visionin tukemia kyläläisiä Salomonsaarten pääkaupungissa Honiarassa 17.9. Vierailu oli osa kruununprinssiparin laajaa Aasian kiertuetta.

William ja Kate tapasivat nuoren World Vision -vapaaehtoisen Ellison Maitaifirin sekä nuoret yrittäjät Louise ja Cain Whitneyn. Kaikki kolme asuvat Burns Creekin asuinalueella, jossa kärsitään muun muassa korkeasta työttömyydestä sekä huumeiden ja alkoholin väärinkäytöstä.

World Vision on työskennellyt alueella 1,5 vuotta, ja järjestön tavoitteena on luoda nuorille uusia mahdollisuuksia koulutusten ja kurssien avulla. Lisäksi World Vision tekee huumeiden ja väkivallan vastaista valistustyötä.

Monenlaisia vastoinkäymisiä kohdanneet Cain ja Louise kertoivat kruununprinssiparille, kuinka heidän elämänsä on todellisessa muutoskohdassa. Molemmat ovat käyneet World Visionin yrittäjyyskurssin: Cain pyörittää nyt sikalaa ja Louise omaa ruokakauppaa.

– Kotona on rauha, ja tulevaisuus näyttää kirkkaalta, Louise kertoi Katelle ja Williamille.

– Meille on suuri kunnia tavata näin vaikutusvaltaisia nuoria johtajia. Toivomme, että tämä vierailu vahvistaa heidän käsitystään siitä, millä keinoin tuemme ja voimaannutamme ihmisiä voittamaan köyhyyden, sanoi Andrew Catford, World Vision Salomonsaarten maajohtaja.