Katso mitä tuellasi on saatu aikaan

Satojen tuhansien ihmisten arki on parantunut kehitysmaissa viimeisten vuosien aikana. Kiitos, että tuet työtämme Intiassa, Sri Lankassa, Perussa, Kolumbiassa, Keniassa ja Ugandassa. Alla on kahdeksan maa- ja ohjelmakohtaista esimerkkiä siitä, mitä avullasi on saatu aikaan.

  1. 90 prosenttia lapsista saa nyt tarpeelliset rokotukset Intian ohjelmissamme. Ennen vain 40−60 prosenttia lapsista rokotettiin. Myös suurin osa synnytyksistä on turvallisia. Vaaralliset sairaudet kuten malaria ja ripuli ovat vähentyneet.
  2. Sri Lankassa olemme tarjonneet ihmisille koulutusta uusista elinkeinoista ja kannustaneet heitä pienyrittäjyyteen. Kalpitiyassa olemme tukeneet 172 köyhää ja syrjäytymisvaarassa olevaa perhettä, jotka ovat tehneet käytännön suunnitelmia tulevaisuudestaan.
  3. Ugandan Kirewassa perheiden ruokaturva on parantunut ja kolme neljästä perheestä syö kolme ateriaa päivässä. Tähän pystyi vain joka kahdeksas perhe, kun ohjelma alkoi.  2 000 jäsentä ja 100 viljelijäryhmää on mukana maanviljelijöiden yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksellä on 200 000 taimen opetusviljelmä, jolla kasvatetaan sekä paikallisia että jalostettuja taimia.
  4. Tuellasi on avustettu lastensuojelukomiteaa Busiassa, Ugandassa. Komitea kertoo viranomaisille lasten hyväksikäytöistä. Monet lapset on hylätty kaduille, ja he ovat joutuneet mukaan salakuljetukseen ja prostituutioon. Komiteaan kuuluu eri ammattiryhmiä, kuten opettajia, baarien omistajia, vammaisia ja taksinkuljettajia.
  5. 165 kilometrin vesiputki on muuttanut 35 000 ihmisen elämän Kenian Meibekissä. Ihmiset voivat juoda puhdasta vettä ja ovat aiempaa terveempiä. Tuhannet lapset ehtivät käymään koulussa ja tekemään läksyjä, kun aikaa ei mene vedenkantoon. Viljelyksiä pystytään kastelemaan ja lehmät lypsävät paremmin, kun ne saavat riittävästi vettä.
  6. Kolumbian Vida en Abundanciassa ja Nace La Esperanzassa julkisen sektorin suhtautuminen lasten ja nuorten rauhanryhmiin ja katastrofien ehkäisyryhmiin on parantunut. Yhteisöjen johtajat ovat saaneet koulutusta. Nyt heillä  on keinoja osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, taitoja ajaa yhteisöjen oikeuksia ja kykyjä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia.
  7. Lähes kaikki lapset osallistuvat nyt varhaiskasvatukseen Renacerissa, Perussa. Tuellanne olemme saavuttaneet hyviä tuloksia myös El Salvadorissa, missä alueen lapsista 80 prosenttia käy esikoulussa.
  8. Vammaisten lasten ja aikuisten asema on parantunut ja jokapäiväinen elämä helpottunut Dadaabin pakolaisleirillä Keniassa ja Kyangwalin pakolaisleirillä Ugandassa. Avustuksillasi on kunnostettu muun muassa vesipisteitä, terveysasemia ja ulkokäymälöitä esteettömiksi, jotta vammaiset voivat käyttää niitä.

    Kuva: Minna Annola