Kuka sai vuohen, kuka ammatin?

Joulu on eettisten lahjojen vuoden tärkein sesonki. Nyt on aika kurkistaa mihin annetut lahjat päätyivät, ja miten ne muuttavat lasten, nuorten ja perheiden elämän.

Intialainen Selvi sai 4 vuohta:

- World Vision haluaa parantaa erityisesti alueemme naisten asemaa, ja nyt minun tehtävänäni on huolehtia näistä vuohista mahdollisimman hyvin. Jatkossa voin myydä kilit hyvällä voitolla, ja jatkuvampaa tuloa saan vuohenmaidon myynnistä. Näillä tuloilla voin ostaa ruokaa perheelleni ja kouluttaa tyttäreni.

Srilankalainen Priya sai ammattikoulutuksen:

- Moni yhteisössäni elättää itsensä työskentelemällä läheisellä teeviljelmällä, ja monet tytöt päätyvätkin koulun jälkeen teenpoimijoiksi. Minulla on kuitenkin aina ollut toisenlainen tulevaisuudensuunnitelma: haluan isona ompelijaksi. World Visionin kautta olen päässyt ammattikoulutukseen, ja nyt unelmani on lähellä toteutumista.

Kenialaiset Wiyumiririen peruskoulun oppilaat saivat vesitankin:

- Tankkiimme mahtuu jopa 10 000 litraa vettä, ja se riittää koulumme 450 oppilaalle melko hyvin. Aiemmin haimme kävellen kaiken veden 2,5 kilometrin päässä sijaitsevalta joelta. Se vanha likainen vesi sai mahamme sekaisin.

Eettisten lahjojen kauppamme on auki vuoden jokaisena päivänä.