Lokakuu on unelmakuu

Unelmoiminen on tärkeää, sillä vain unelmista voi tulla totta. Tule mukaan lokakuiseen unelmakampanjaan: tutustu lasten unelmiin ja jaa omasi.

Perulaiset sisarukset Noemi, 8 vuotta ja Miriam, 6 vuotta unelmoivat lääkärin ammatista. ”Kaikkein mieluisinta olisi saada hoitaa vastasyntyneitä vauvoja”, kertovat tytöt. 

Kuten Noemilla ja Miriamilla, jokaisella maailman lapsella on oikeus unelmoida, haaveilla ja toivoa. Ja unelmoida kuinka isoja unelmia tahansa: ammatista, perheestä, turvallisesta kodista, maailmasta jossa on hyvä elää. Meidän aikuisten vastuulla on tehdä lasten unelmista totta.

Lokakuussa World Visionin toimintamaissa vietetään Dreamshare-kampanjaa, jossa jaetaan unelmia. Käy sinäkin tutkimassa, millaisia unelmia eri maiden lapset ja aikuiset ovat jakaneet: www.sharemydream.org. Voit jakaa ystävillesi niitä unelmia, jotka sinua koskettavat juuri sinua. Samalla voit myös jättää sivustolle oman unelmasi omalla kielelläsi. 

Noemin ja Miriamin perheessä on yhteensä viisi lasta. Heidän vanhempansa valmistavat perinteisiä perulaisia käsitöitä ja myyvät niitä Cuscon kaupunkiin tuleville turisteille. Suuren perheen tarvitsemaa elantoa on vaikea ansaita. Niinpä tuki ja huolenpito, jota perheen lapset ovat saaneet kummeiltaan ja World Visionilta, on ollut tervetullutta. Tyttöjen veli Noe sai kummiltaan World Visionin kautta rahalahjan, josta hyötyi koko perhe. Sillä hankittiin kirjoituspöytä, koulutarvikkeita ja lisäksi sen avulla voitiin rakentaa kotiin kunnollinen vessa. 

Kuvassa Miriam esittelee kirjeitä, joita hän on saanut kummiltaan. Eniten hän iloitsee iloisesta syntymäpäiväkortistaan.  

Teksti: Pauliina Koponen