Lydia Nyambura auttaa slumminuoria Keniassa

World Visionin Kenian toimistossa työskentelevää Lydia Nyamburaa voisi kuvailla todelliseksi voimanaiseksi. Vuonna 2009 leskeksi jäänyt kahden teini-ikäisen tyttären äiti kasvoi nuoruutensa Nairobin slummin vaatimattomissa oloissa. Kokemus sai hänet ymmärtämään haasteita, joita huumeisiin ja jengeihin sekaantuneet nuoret kokevat päivittäisessä elämässään.

-Työttömyys, teiniraskaudet, huumeet, HIV-tartunnat, prostituutio ja rikollisuus ovat vakavia ongelmia Nairobin slummissa. Nuorimmat teiniäidit saattavat olla 10-vuotiaita ja he eivät ole koskaan käyneet koulua, Lydia kertoo.

World Vision tukee työllistämisprojekteilla näitä nuoria, ja jo 900 nuorta on perustanut oman yrityksen tai saanut uuden ammatin. Monet heistä ovat nyt muun muassa kampaajia, catering-yrittäjiä, insinöörejä tai ompelijoita.

- Projektiimme osallistuneista 98% on tällä hetkellä työelämässä.  Olemme pelastaneet nuoret syrjäytymiseltä ja jengiytymiseltä. Nämä nuoret ovat aikaisemmin olleet toivottomia tapauksia, mutta World Vision on antanut heille takaisin toivon, Lydia hymyilee.