Matka-arvontavoittaja selvillä: ”Jihuu on melko lievä tunneilmaisu”

Petri Heinonen on Suomen World Visionin kummimatka-arvonnan tuorein voittaja. CWT Kaleva Travel tarjoaa vuosittain yhdelle onnekkaalle mahdollisuuden lähteä mukaan katsomaan omin silmin miten suomalaisten kummien apu menee perille. Matkaltaan Petri odottaa erityisesti yrittäjätarinoita ja ihmisten kohtaamista.

Jyväskyläläinen Petri Heinonen työskentelee MCID-nimisessä yrityksessä valmentajana. Työssään hän valmentaa esimiehiä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla sekä pitää yrittäjyysvalmennusta ja -kasvatusta nuorille. Ensi vuoden alussa hän pääsee tutustumaan aivan erilaiseen maailmaan matkatessaan yhdessä kummien kanssa yhteen Suomen World Visionin ohjelma-alueista.

- Kun luin että voitto oli osunut kohdalle, niin tarkistin tietysti ensimmäisenä että eihän tänään vaan ole aprillipäivä. Otan totta kai kiitollisena tämän vastaan. Olen haaveillut kauan että pääsisin kokemaan ja näkemään jotain tällaista paikanpäällä konkreettisesti. ”Jihuu” on melko lievä tunneilmaisu tähän kohtaan, onnellinen Petri toteaa.

World Vision oli tullut Petrille aiemmin vastaan työelämän kautta.

- Mielestäni World Vision tekee työtä, jolla on oikeasti arvomerkitys tälle ajalle. Teette kehitysyhteistyötä, joka oikeasti menee perille. Juuri tällaisessa haluan olla mukana tavalla tai toisella.

Voittouutisen jälkeen tuleva matkakin on jo ehtinyt pyöriä mielessä jonkin verran.

- Minulle kohtaamiset ihmisten kanssa ovat kaikkein merkityksellisimpiä. Niitä odotan ja tietysti mahdollisuutta tutustua erilaisiin projekteihin. Ammatillisesta taustastani johtuen erityisesti erilaiset yrittäjyysprojektit ja niiden kautta saadut tulokset kiinnostavat. Ihmiset ja heidän tarinansa ovat kuitenkin minulla ytimessä. Olen jo aiemminkin miettinyt, että miten omaa osaamista ja verkostoja voisi hyödyntää tällaisessa työssä, joten varmaan katson kaikkea näkemääni myös siitä näkökulmasta, Petri pohtii tulevaa.

Haluatko sinäkin päästä mukaan ainutkertaiselle matkalle, jonka aikana näet miten kummien ja muiden tukijoidemme apu muuttaa maailmaa? Uusi matka-arvonta on käynnistynyt, ja arvomme maaliskuussa 2018 yhden hengen matkan. Voittaja pääsee joko Intiaan, Ugandaan, Keniaan, Peruun tai Kambodzaan. Osallistu arvontaan sivulla https://worldvision.fi/matka-arvonta

Voittomatkan tarjoaa matkatoimisto CWT Kaleva Travel.