Mysoun-tyttö pääsi hoitoon

Kuva: Gebre Egziabher Hadera / World Vision

Moni aliravitsemuksesta kärsivä lapsi saa avun World Visionin ravitsemusohjelmista. Sahelin alueella Sudanissa asuvan kaksivuotiaan Mysounin tila oli kuitenkin astetta vakavampi.

Mittanauha kiertyy pienen tytön käsivarren ympäri. Kaksivuotias Mysoun on menettänyt paljon painoa. Sairasteleva tyttö tuotiin kaksi kuukautta sitten terveysklinikalle, jossa hänen todettiin kärsivän aliravitsemuksesta. Mysounin äidille Temamille diagnoosi tuli yllätyksenä.

– Ruokin Mysounia hirssipuurolla, mutta hän menetti ruokahalunsa. En tiennyt, että lapseni kärsii ruoan puutteesta, Temam sanoo.

Mysoun pääsi mukaan World Visionin ravitsemusohjelmaan, jossa aliravituille lapsille ja heidän perheilleen annetaan ravinteikasta ruokaa. Useimmiten ruoka-avulla saadaan hyviä tuloksia aikaan, mutta Mysounin tila ei kohentunut riittävän nopeasti. Hänet ohjattiin eteenpäin valtion kuntoutuskeskukseen, jossa hän saa jatkuvaa lääkehoitoa.

Kuivuus lisää riskiä

Temamin seitsenlapsinen perhe saa toimeentulonsa pelloista, jotka vaativat paljon vettä. Kuivuuden myötä peltojen tuottavuus on laskenut. Perheen lapsille se merkitsee yksipuolisempaa ja niukempaa ruokavaliota.

– On aivan tavanomaista, että perheeltämme loppuu ruoka, Temam kertoo.

Mysoun on yksi niistä yli miljoonasta lapsesta, jotka kärsivät aliravitsemuksesta Sahelissa. Kuivuuden vaivaamilla alueilla tarvitaan nopeita toimia lasten tilanteen parantamiseksi.

Keräystili: 800013-1821725, Iban FI4580001301821725, viitenumero 230841

Teksti: Eveliina Viitanen