Paola Suhosen neulemallisto syntyi yhteistyössä Suomen World Visionin kanssa


Vaatesuunnittelija ja Suomen World Visionin lähettiläs Paola Suhonen on suunnitellut uuden neulemalliston yhteistyössä perulaisten käsityöläisnaisten kanssa. Mallisto on osa uutta syksy-talvi IvanaHelsinki -mallistoa. Siinä on käsintehtyjä alpakkaneuleita ja -asusteita sekä mekko, jonka etuosassa on Perussa kudottu kangas. Perulaisten naisten osuuskunta vastaa vaatteiden valmistuksesta.

Yhteistyö toteutui 2013 loka-marraskuussa Mosoq Ayllun aluekehitysohjelmassa, jota Suomen World Vision tukee. Perun-matkallaan Suhonen teki käsityöläisnaisten kanssa viimeiset viilaukset mallikappaleisiin ja tutustui Suomen World Visionin kehitysyhteistyöhön.

Käsityöläisnaiset kuuluvat Asotex-osuuskuntaan, jonka jäsenistä viisi oli valmistamassa mallikappaleita. He ovat saaneet World Visionilta yrittäjäkoulutusta ja tukea toiminnan aloittamiseen. Naisilla on aikaisempaa kokemusta pienyrittäjyydestä, mutta yhteistyö Suhosen kanssa on heille ensimmäinen kokemus ulkomaankaupasta.

Perulaiset naiset saivat käsitöistä tärkeitä lisätuloja, joita he tarvitsevat erityisesti lastensa hyvinvoinnista huolehtimiseen. Osuuskunta sai työstä itse määrittelemänsä, reilun korvauksen. Osuuskunnan tukena on ollut pienyrittäjien etujärjestö Asodesco, joka tekee yhteistyötä World Visionin kanssa.

Vaatelähetykset saapuivat Helsinkiin alkuvuodesta 2014. Vaatteet esiteltiin Tokion ja New Yorkin muotiviikkoilla. Suomessa ne tulevat myyntiin syksyllä 2014.
Paola Suhonen on toiminut Suomen World Visionin lähettiläänä tammikuusta 2013 erityisalueenaan naisyrittäjyyden tukeminen ja perheiden toimeentulon auttaminen.

Lisätiedot, materiaalit ja kuvat: 
Anne Pönni, yhteiskuntasuhteiden johtaja, anne.ponni@worldvision.fi, p. 096 818 3090 tai 050 366 1707
Anna Pollari, tiedottaja, anna.pollari@worldvision.fi, p. 040-5154592
Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, unna.lehtipuu@worldvision.fi, p. 043-2113175