Pesäkarhu polkaisi puhdasta vettä Sri Lankaan

Suomen World Visionin ja R-kioskien Vesijuoksu-tempauksen kanisteri nro 2 polkaistiin matkaan raikuvien aplodien saattelemana 9. kesäkuuta Porin Pesäkarhujen ottelun erätauolla. Kanisterin matka Porin Kalevanpuiston R-kioskille taittui vihreällä Tunturi Poni -polkupyörällä, jota ohjasti Pesäkarhujen B-tyttöjen Vilma Leinonen, 16. Kymmenen vuotta pesäpalloa pelannut Leinonen oli valittu kanisterin kuljettajaksi edustamaan koko Porin Pesäkarhujen B-tyttöjen joukkuetta.

Ahkeralla urakoinnillaan Vilma lahjoitti 100 euroa vesihankkeeseen, jonka tavoitteena on rahoittaa vedenpumppaus- ja puhdistuslaitos Minniyan kylän asukkaille Sri Lankaan.

- Sain puhelinsoiton ja sanoin heti, että lähden ilman muuta mukaan Vesijuoksuun. Kun meillä Suomessa on kaikki niin hyvin, on vaikeaa kuvitella millaista elämä on silloin, kun vettä joutuu hakemaan kilometrien päästä eikä siksi pääse esimerkiksi kouluun. Todella hienoa, että tällainen kampanja on järjestetty, Vilma perustelee päätöstään lähteä mukaan Vesijuoksuun.

Lahjoitusten keräämisen lisäksi Suomen World Vision haluaa Vesijuoksu-tempauksella tuoda esille niitä ongelmia, joita veteen kehitysmaissa liittyy: Vesi on usein juomavettä myöten likaista ja ainoa vesilähde saattaa sijaita kymmenenkin kilometrin päässä. Lisäksi veden hakeminen on monissa kulttuureissa lasten työtä, jolloin suuri osa lasten ajasta saattaa kulua raskaisiin vedenhakumatkoihin eikä leikkiin tai koulunkäyntiin jää riittävästi aikaa.

Porin Pesäkarhujen urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko on alusta alkaen ollut ajamassa Vesijuoksu-tempausta eteenpäin.

- Haluamme olla mukana tekemässä hyvää. Porin Pesäkarhujen toimintaan on aina kuulunut se, että teemme yhteistyötä tällaisten positiivisten asioiden ja toimijoiden kanssa, Kaijansinkko kertoo. Lisäksi Vesijuoksu on sellainen tempaus, johon ei aivan joka päivä ole mahdollisuutta päästä mukaan, hän toteaa innostuneesti.

Kaijansinkon mukaan vesiteema tulee hyvin usein esille myös Porin Pesäkarhujen omassa toiminnassa.

- Joudumme jatkuvasti kehottamaan urheilijoitamme juomaan enemmän vettä ja välillä vettä joudutaan oikein tuputtamaan, hän sanoo. Tämä vastakkainasettelu antaa ajattelemisen aihetta. On hyvä verrata omaa tilannettamme siihen, miten asiat ovat esimerkiksi Sri Lankassa. Vettä ei kaikkialla tosiaankaan ole aina saatavilla, Kaijansinkko jatkaa.

Porin pesäkarhut ovat olleet mukana tekemässä hyvää myös aikaisemmin. Kesäkuun alussa seura järjesti kotiottelun, jonka lipputuloista osa lahjoitettiin Satakunnan keskussairaalan lastenpsykiatrian osastolle.

- Vesijuoksuun osallistuminen tukee aikaisempaa linjaamme ja tällä tavoin jatkamme perinnettä olla mukana hyväntekeväisyydessä. Päätökseen lähteä mukaan vaikutti myös se, että koimme Vesijuoksu-tempauksen tavoitteen hyväksi ja tärkeäksi. Haluamme auttaa niitä, joilla ei ole vettä, Kaijansinkko toteaa.

Vesijuoksu jatkuu ympäri Suomea aina elokuun loppuun asti. Tavoitteena on, että tempauksen viisi vesikanisteria vierailisivat vapaaehtoisten kantajien voimin kaikkiaan 150 eri R-kioskilla. Vesijuoksuun voi osallistua kuka tahansa ja näin tukea vedenpuhdistuslaitoksen rakentamista Sri Lankan Kalpityaan.

Lisätietoa Vesijuoksusta: www.worldvision.fi/vesijuoksu