Philip - pois slummista

25-vuotias Philip Agalo on nykyään tyytyväinen elämäänsä. Hänen arkensa kuluu omaa nykyaikaista kampaamoyritystä johtaessa, vaikka lähtökohdat Korokochon slummin kasvatille olivat ankeat. Alkuun nuorukaisen auttoi World Visionin tarjoama ammattikoulutus Beauty Point -kampaamokoulussa. 

Opintojen päätyttyä Philip Agalo työskenteli eri kampaamoissa kokemusta keräämässä. Muutaman vuoden jälkeen heräsi halu jatkaa eteenpäin. Vakioasiakkaat olivat siinä määrin tykästyneet nuorukaiseen, että takasivat hänelle liki 2000 euron lainan vuonna 2009. Näin oma yritystoiminta pääsi alkuun. Philipin ja rahoittajien omistama liike tarjosi kampaamo- ja parturipalveluita sekä hierontaa.

Riskinotto ja investointi kannattivat, sillä pian yritys tuotti kuukausittain 1000–1500 euroa. Lainan ja muiden menojen jälkeen Philipille itselleen jäi käteen 300 euroa kuukaudessa.

– Olen Embakasin paras hiustenleikkaaja, hihkaisee Philip.

Nuorukaisen määrätietoisuus ja taidot ovat vakuuttaneet muutkin kuin vakioasiakkaat, sillä myös suomalaiset ovat saaneet lukea Philipistä viime kesänä maakuntansa omista lehdistä.

Tänään Philipille kuuluu entistäkin parempaa. Hän on avannut uuden liikkeen hyvämaineiselle Embakasin alueelle ja pärjää yrityksessään täysin ilman rahoittajien tukea. Uuteen liikkeeseensä Philip palkkaa neljä työntekijää ja valitsee heidät World Visionin ammattikoulutushankkeesta kampaamoalalle valmistuneiden joukosta.

Vaikka elämä on kulkenut Korokochosta toisaalle, ei nuorukainen ole unohtanut lähtökohtiaan.

– Aion kampaamoni tuotoilla tukea Korokochon slummin nuoria ja heidän kouluttautumistaan. Nuoret tarvitsevat ammatin, jonka avulla saavat otteen elämästään, vakavoituu Philip.