Piritta ja Niklas Hagman haastavat kiekkotähdet kummeiksi ”Näyttäisimmekö suomalaisen kiekkomaailman voiman?”

Hagmanien yllätyshaasteeseen on tarttunut joukko kovia kiekkonimiä. Mukana ovat ainakin Saku ja Hanna Koivu, Mikael Granlund ja Emmi Kainulainen, Jere ja Jaana Lehtinen sekä Ossi Väänänen ja Jenni Dahlman.

Tällä viikolla moni kiekkotähti vastaanottaa haasteen, jonka ovat allekirjoittaneet Piritta ja Niklas Hagman lapsineen. Hagmanit kehottavat kiekkoilijoita ryhtymään kummeiksi kehitysmaan lapsille.

Piritta Hagman vieraili toukokuussa 2015 Keniassa. Saman vuoden lopulla hän aloitti Suomen World Visionin terveyslähettiläänä. Vuoden 2016 alussa hänestä tuli vakavasta köyhyydestä kärsivän Ngoswetin alueen vastuulähettiläs.

- Perheemme on saanut olla mukana Suomen World Visionin toiminnassa omien kummilastemme kautta. Olemme nähneet muutoksen, jonka kummien apu saa aikaan ja myös suuren huolen, jota avustustyöhön kohdennetut rajut säästöt ovat tuoneet mukanaan. Uusia projekteja ei pystytä aloittamaan ja vanhoja pitää lopettaa. Kenian Ngoswet on Suomen World Visionin ainoa uusi kohde, ja siellä edelleen niin moni pieni lapsi odottaa kummia.

Hagmaneilla on kolme kummityttöä Suomen World Visionin kautta. Kummius merkitsee perheelle välittämistä ja huolenpitoa.

- Faith, Bridgit ja Lydia ovat kolme rakasta kummityttöämme Keniassa. Haluamme varmistaa, että he saavat tarvitsemansa terveydenhuollon, puhdasta vettä ja että he pääsevät kouluun. Että he saavat mahdollisuuden parempaan ja tietävät, että täällä kaukana pohjoisessa on perhe, jolle he ovat todella tärkeitä.

Viikonloppuna lähteneeseen haasteeseen ovat jo ehtineet tarttua ainakin Saku ja Hanna Koivu, Jere ja Jaana Lehtinen, Ossi Väänänen ja Jenni Dahlman, Mikael Granlund ja Emmi Kainulainen, Sami Lepistö ja Maria Liljelund, Lasse ja Piritta Kukkonen sekä Sean ja Vilma Bergenheim. Haasteensa lopussa Hagmanit kertovat ottavansa neljännen kummilapsen. Samalla he pyytävät ystäviään lähtemään mukaan muuttamaan maailmaa.

- Nyt joulun alla kysymmekin teiltä ystävät, näyttäisimmekö suomalaisen kiekkomaailman voiman ja muuttaisimme maailmaa paremmaksi yksi kylä kerrallaan? Ottaisitteko te perheenä tai yksilönä vastaan haasteemme muuttaa Ngoswetin lasten elämän? Voisiko tämä olla meidän joululahjamme heille? Aiomme ottaa neljännen kummilapsen joulun kunniaksi Ngoswetista. Ryhtyisittekö tekin kummeiksi?

Lisätietoja:

Tiina Usvajoki

p. 040-7677 827

tiina.usvajoki@worldvision.fi

Piritta Hagman

p. 041-5070707

pirittahagman@gmail.com