Piritta ja Niklas Hagman haastoivat kiekkoilijat kummeiksi

Muun muassa Teemu ja Sirpa Selänne, Saku ja Hanna Koivu sekä Mikael Granlund ja Emmi Kainulainen ovat lupautuneet kummeiksi. Kaiken takana on Piritta ja Niklas Hagmanin kummihaaste.

Hieman ennen joulua moni kiekkotähti vastaanotti haastekirjeen, jonka olivat allekirjoittaneet Piritta ja Niklas Hagman lapsineen. Hagmanit kehottivat kiekkoilijoita ryhtymään kummeiksi kehitysmaan lapsille.

Haasteeseen ovat tarttuneet ainakin Teemu ja Sirpa Selänne, Saku ja Hanna Koivu, Jere ja Jaana Lehtinen, Ossi Väänänen ja Jenni Dahlman, Mikael Granlund ja Emmi Kainulainen, Sami Lepistö ja Maria Liljelund, Lasse ja Piritta Kukkonen sekä Sean ja Vilma Bergenheim.

Moni pieni odottaa kummia

Piritta Hagman vieraili toukokuussa 2015 Keniassa. Saman vuoden lopulla hän aloitti Suomen World Visionin terveyslähettiläänä. Vuoden 2016 alussa hänestä tuli vakavasta köyhyydestä kärsivän Ngoswetin alueen vastuulähettiläs. Hagmanit kirjoittavat haasteessaan näin:

- Perheemme on saanut olla mukana Suomen World Visionin toiminnassa omien kummilastemme kautta. Olemme nähneet muutoksen, jonka kummien apu saa aikaan ja myös suuren huolen, jota avustustyöhön kohdennetut rajut säästöt ovat tuoneet mukanaan. Uusia projekteja ei pystytä aloittamaan ja vanhoja pitää lopettaa. Kenian Ngoswet on Suomen World Visionin ainoa uusi kohde, ja siellä edelleen niin moni pieni lapsi odottaa kummia.

Neljäs kummilapsi Hagmaneille

Kummius merkitsee perheelle välittämistä ja huolenpitoa:

- Faith, Bridgit ja Lydia ovat kolme rakasta kummityttöämme Keniassa. Haluamme varmistaa, että he saavat tarvitsemansa terveydenhuollon, puhdasta vettä ja että he pääsevät kouluun. Että he saavat mahdollisuuden parempaan ja tietävät, että täällä kaukana pohjoisessa on perhe, jolle he ovat todella tärkeitä.

Haasteensa lopussa Hagmanit pyytävät ystäviään lähtemään mukaan muuttamaan maailmaa:

- Näyttäisimmekö suomalaisen kiekkomaailman voiman ja muuttaisimme maailmaa paremmaksi yksi kylä kerrallaan? Ottaisitteko te perheenä tai yksilönä vastaan haasteemme muuttaa Ngoswetin lasten elämän? Aiomme ottaa neljännen kummilapsen. Ryhtyisittekö tekin kummeiksi?

Olitpa sitten jääkiekkoilja tai et, oman kummilapsen löydät verkkosivuiltamme.