Psykoterapeutti Maaret Kallio Suomen World Visionin lähettilääksi

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio on kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin uusi lähettiläs.

Kallio puhuu lapsen oikeuksien puolesta ja tukee erityisesti järjestön lastensuojelutyötä. Hän toimii lähettiläänä Kambodzassa käynnistyvälle Santukin hankkeelle.

­ - Lasten kokema hätä tuntuu varmasti jokaisesta aikuisesta kaikkein kestämättömimmältä. Olen valtavan kiitollinen, että saan olla mukana World Visionin tärkeässä työssä lasten oikeuksien toteutumiseksi ja edistämiseksi, Kallio sanoo.

Suomen World Vision tekee lapsen oikeuksia edistävää työtä Santukin alueella Keski-Kambodzassa, jossa parhaillaan 700 tyttöä ja poikaa odottaa omaa suomalaista kummia.

Kambodza on yksi Kaakkois-Aasian köyhimmistä maista ja kaksi kolmesta maan asukkaasta sinnittelee alle kahden dollarin päivätuloilla. Aliravitsemus ja lasten kaltoinkohtelu on yleistä.

Santukin alueella moni lapsi yrittää selvitä yksin, sillä vanhemmat ovat lähteneet työn perässä kaupunkiin tai ulkomaille. Joka toinen lapsi on kokenut seksuaalista väkivaltaa.

Suomen World Vision edistää lapsen elinoloja ja oikeuksia Kambodzan ohella kahdeksassa maassa Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Kaikki toiminta perustuu YK:n lapsen oikeuksien periaatteisiin ja tavoitteena on, että jokainen lapsi saa kasvaa terveenä, ravittuna ja suojeltuna.

­ - Lapsi on samanlainen lapsi missä tahansa maailman kolkassa: kaipaa rakkautta, turvallisuutta ja syliä voidakseen kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi, joka taas pystyisi pitämään hyvää huolta omasta jälkikasvustaan. Kun teemme töitä lasten hädän kanssa, rakennamme aina myös parempaa tulevaisuutta, Kallio sanoo.

Tuore lähettiläs on puhujavieraana Suomen World Visionin Ladies After Work -tilaisuudessa Helsingin Apollossa to 27.4. klo 17–19. Kallio puhuu tilaisuudessa läsnäolevasta kohtaamisesta. Tilaisuudessa esiintyvät myös tietokirjailija Unna Lehtipuu sekä muusikko Kim Herold.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tiina Usvajoki, tiedottaja
Suomen World Vision
tiina.usvajoki@worldvision.fi
p. 040-7677827

Maaret Kallio
Yhteydenotot Maaret Kallion verkkosivujen kautta: www.lujastilempeä.fi