Rap-artisti Signmark World Visionin lähettilääksi

Viittomakielinen rap-artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo on kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin uusi tasa-arvoasioiden lähettiläs. Signmark edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten oikeuksia ja tasa-arvoa muun muassa musiikin ja liikunnan avulla.
 
– Olen otettu valinnasta Suomen World Visionin lähettilääksi. Etenkin vähemmistössä elävien lasten ja nuorten oikeudet ovat minulle perheenisänä tärkeitä. Näissä lapsissa ja nuorissa on paljon huikeaa osaamista ja lahjakkuutta, josta moni ei tiedä. Lähettiläänä voin edistää kehitysmaiden lasten hyvinvointia minulle tärkeiden asioiden liikunnan ja musiikin avulla. Olen kiitollinen, kun voin toimia roolimallina ja inspiraationa muille, Vuoriheimo iloitsee.
 
Kuurojen ja muiden vähemmistöjen asema on edelleen erittäin heikko useissa kehitysmaissa. Signmarkin mukaan yhteiskunnan ei tulisi kohdella kuuroja vammaisina, vaan kielivähemmistönä, jolla on oma kulttuuri ja historia.
Vuoriheimo on koulutuksestaan kasvatustieteen maisteri ja hän on aikaisemmin työskennellyt viittomakielen lehtorina.
 
Signmark on ollut vuodesta 2010 myös ulkoministeriön vammaisten henkilöiden oikeuksien erityisedustaja. Tehtävään hänet valitsi silloinen ulkoministeri Alexander Stubb. Rap-artisti on keikkaillut ympäri maailmaa ja esiintynyt useissa merkittävissä tapahtumissa, kuten New Yorkissa YK:n yleiskokouksen aikana sekä Etiopiassa Afrikan unionin huippukokouksen yhteydessä.
 
Signmark julkaisi ensimmäisen virallisen levynsä vuonna 2006, jolloin esityskielenä oli suomalainen viittomakieli. Esiintymiskieleksi vaihtui myöhemmin amerikkalainen viittomakieli ja englanti.
 
Suomen World Visionin kehitysyhteistyön päämääränä on lasten aseman parantaminen ja heidän oikeuksiensa tukeminen. Järjestön humanitaarisen avun keskiössä on ollut jo useamman vuoden ajan vammaisten pakolaisten oikeudet ja elämänlaatu. Järjestö on toteuttanut ulkoministeriön tuella onnistuneita vammaisprojekteja Keniassa, Ugandassa ja Irakissa.
 
Lisätiedot:
 
tiedottaja Anna Palmén, Suomen World Vision
050 5441842
anna.palmen@worldvision.fi
 
Signmarkin assistentti Iiris Lehtinen
050 3627959
iiris@signmarkproductions.com