Seminaari: Lapsiköyhyyden monet kasvot – kuka kantaa poliittisen vastuun?

Seminaari: Lapsiköyhyyden monet kasvot – kuka kantaa poliittisen vastuun?

Eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmä, Pelastakaa Lapset ja Suomen World Vision kutsuvat sinut kuulemaan ja keskustelemaan Suomen ja maailman lapsiköyhyydestä.

Maailmassa menehtyy köyhyyden seurauksena päivittäin 22 000 alle 5-vuotiasta lasta. Suomessa joka kuudes lapsi elää köyhyydessä. Tuloerojen kasvu ja epätasa-arvon lisääntyminen muun muassa terveydenhuolto- ja koulutuspalvelujen saatavuudessa hankaloittavat lasten elämää ympäri maapalloa. Onko lapsiköyhyys jäänyt muiden kehityshaasteiden varjoon? Välittävätkö poliitikot lasten hädästä Suomessa, ja kantavatko he myös kansainvälistä vastuuta?

Suomalaisen lapsiköyhyyden haasteista kertoo THL:n tutkimuspäällikkö Minna Salmi. Kansainvälisestä lapsiköyhyydestä puhuu ulkoasiainministeriön ihmisoikeusasiantuntija Rauno Merisaari. Köyhyyden vaikutuksista lapsiin Suomessa ja kansainvälisesti keskustelevat:

Maria Guzenina-Richardson (sd.)
Merja Kyllönen (vas.)
Aila Paloniemi (kesk.)
Sari Sarkomaa (kok.)

Tilaisuuden avaa eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtaja Sari Palm. Keskustelua vetää toimittaja Tuomas Forsell.

Aika: keskiviikko 9.3.2011 klo 14-16.
Paikka: Kansallissali, Aleksanterinkatu 44, Helsinki.
Kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen.
Tilaisuus on yleisölle avoin.

TERVETULOA!

Ennakkoilmoittautumiset perjantaihin 4.3. mennessä Suomen World Visionin ja Pelastakaa Lasten vaikuttamistyön assistentille, eveliina.hakulinen@pelastakaalapset.fi tai p. 046 878 3897.

Lisätietoja:

Sari Palm, eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtaja, p.050 512 1981, sari.palm@eduskunta.fi
Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, Suomen World Vision, p.043 211 3175 unna.lehtipuu@worldvision.fi
Max Holm, tiedottaja, Pelastakaa Lapse try – Rädda Barnen rf, p. 050 433 1438 max.holm@pelastakaalapset.fi