Suomalaisjärjestöt uskovat lahjoittamisen vahvaan kasvuun

Suomalaisjärjestöt uskovat lahjoittamisen vahvaan kasvuun

Yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto Vastuullinen Lahjoittaminen ry (VaLa) teettämän tutkimuksen mukaan järjestöillä on vahva usko yksityisrahoituksen ja lahjoittamisen kasvuun Suomessa.  Kaksi kolmesta järjestöstä luottaa yksityisrahoituksen kasvavan selvästi seuraavan kahden vuoden aikana.

Myös World Vision uskoo Suomessa olevan potentiaalia kasvattaa yksityistä varainhankintaa.

– Lahjoituskulttuuri Suomessa on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Kansalaisjärjestöjen haasteena on löytää uusia, innovatiivisia ja lahjoittamiseen kannustavia keräystapoja, toteaa Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko ja muistuttaa samalla järjestöjen varainhankinnan vastuullisuudesta.

– Lahjoittajien luottamus saavutetaan toiminnan avoimuudella ja läpinäkyvyydellä. Meidän täytyy osata kertoa, mihin rahat menevät.

VaLa jäsenjärjestönä Suomen World Vision oli mukana järjestämässä Helsingissä tiistaina 24.5. pidettyä Mistä on hyvät lahjoittajat tehty -seminaaria. Seminaarin pääpuhuja kanadalainen varainhankinnan ammattilainen ja kouluttaja Tony Myers uskoo suurlahjoittamisen lisääntyvän Suomessakin nopeasti.

– Nopea kasvu saavutetaan oppimalla parhailta tekijöiltä, Myers totesi.

 

Vastuullinen Lahjoittaminen ry - Ansvarsfullt Donerande rf on vuonna 2004 perustettu varainhankintaa harjoittavien yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto. VaLan missiona on määritellä ja edistää hyvän hallinnon ja hyvän varainhankinnan periaatteita suomalaisessa yhteiskunnassa sekä auttaa järjestöjä oppimaan yhdessä osana kansainvälistä verkostoa. Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko toimii VaLan puheenjohtajan.