Suomen World Vision aloittaa uuden hankkeen tyttöjen aseman parantamiseksi Keniassa

Vuodesta 2000 lähtien Suomen World Vision on tukenut Keniassa ja Somaliassa tyttöjen oikeuksia edistävää ja sukuelinten silpomista vähentävää työtä. Tulokset ovat olleet rohkaisevia ja nyt alkamassa on järjestyksessä neljäs teemaa käsittelevä hanke.

Luoteis-Keniassa, Sookin alueella, paimentolaisheimon parissa sukuelinten silpominen on yleinen käytäntö, joka koskee lähes kaikkia tyttöjä (98 %) kun koko maassa vastaava luku on 38 %. Alue on kuivaa ja perheet liikkuvat karjan mukana laitumelta toiselle. Varsinkin tyttöjen koulunkäynti on vähäistä ja koulu jää useimmilta kesken teini-iässä. Vaikka ensimmäisen luokan aloittaa tuhat tyttöä ja tuhat poikaa, viimeisellä eli kahdeksannella luokalla oppilaina on 140 poikaa ja 50 tyttöä.

Peruskoulun jälkeen tyttöjen koulunkäynti vaikeutuu entisestään, koska alueella on vain yksi, pelkästään pojille tarkoitettu lukio. Myös terveyspalveluista ja puhtaasta vedestä on puutetta ja siksi erilaisia terveysongelmia, kuten malariaa ja hengityselinsairauksia ja ripulia on paljon. Hiv on yleistymässä nopeasti.

Tyttöjen asemaa parantavassa nelivuotisessa hankkeessa kohderyhmänä on 10 000 tyttöä ja nuorta naista ja välillisesti siitä hyötyy 12 000 poikaa, miestä ja vanhempaa naista.

Sookin alueella on tarkoituksena lisätä myönteistä suhtautumista tyttöihin ja kehittää vaihtoehtoinen ja kulttuuriin sopiva aikuistumisjuhla, jossa tytöt ja pojat yhdessä saavat tietoa silpomisen vaaroista ja sitoutuvat luopumaan haitallisesta käytännöstä.

Tyttöjen koulunkäyntimahdollisuuksia parannetaan tiedottamalla koulutuksen tärkeydestä, kunnostamalla luokkatiloja ja järjestämällä tytöille asuntoloita, jotka helpottavat koulunkäyntiä ja tarjoavat turvaa silpomisuhan alla oleville.

Lue lisää silpomisperinteestä
Tue tyttöjen asemaa visionäärinä
Lahjoita korjausleikkaus silpomisen läpikäyneelle

Lisätietoja:
Suomen World Vision
asiakaspalvelu
(09) 681 8300