Suomen World Vision käynnistää katastrofikeräyksen Sahelin alueelleSuomen World Vision käynnistää katastrofikeräyksen Sahelin alueelle, jossa pitkittyneen kuivuuden aiheuttama ruokakriisi uhkaa jo 15 miljoonaa ihmistä. Pahinta aliravitsemus on Nigerissä ja Malissa, myös Senegalissa, Tshadissa ja Mauritaniassa tilanne on hyvin huolestuttava.

– Tilanne huononee nyt nopeasti Länsi-Afrikassa, ja erityisesti lapset ovat vaikeassa asemassa. Arviolta yli miljoona lasta kärsii aliravitsemuksesta. Apua on kiireellisesti lisättävä, jotta turhilta kuolemilta vältytään, sanoo ohjelmajohtaja Tomi Järvinen Suomen World Visionista.

Kansainvälisen World Visionin tavoitteena on kerätä 60 miljoonaa dollaria katastrofin pysäyttämiseksi.

Järjestö tekee alueella pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä noin sadassa aluekehitysohjelmassa, ja on kyennyt toimittamaan apua nopeasti paikalle. Kriisialueilla on jaettu muun muussa ruokaa, lisäravinteita, lääkkeitä, uutta siemenviljaa, puhdasta vettä sekä tehty lasten terveystarkastuksia aliravitsemuksen toteamiseksi.

Afrikkaa itä-länsisuunnassa halkovan Sahelin alueella sadot ovat jääneet pieniksi kuivuuden takia ja ruoan hinta noussut rajusti. Sahelin alueen asukkaat kärsivät kroonisesta aliravitsemuksesta, jota sään ääri-ilmiöt ja poliittiset levottomuudet ovat pahentaneet. Afrikan sarven aluetta vuonna 2011 runnellut laajamittainen kuivuus toistuu nyt mantereen länsilaidalla.

Keräystili: 800013-1821725, Iban FI4580001301821725, viitenumero 230841
Verkkolahjoitus

Lisätietoja sekä materiaali- ja haastattelupyynnöt:
Ohjelmajohtaja Tomi Järvinen, tomi.jarvinen(at)worldvision.fi, puh. 044 267 8797
Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu, unna.lehtipuu(at)worldvision.fi, puh. 096 818 3041