Syyrian kauhuja pakenevat lapset tarvitsevat psykososiaalista tukea

Yli kolme miljoonaa syyrialaista on joutunut jättämään kotinsa. Sodan takia maasta on paennut noin miljoona ihmistä, joista arviolta puolet on lapsia. 

– Lasten elämä on täynnä pelkoa ja epävarmuutta. Lähes kaikki ovat menettäneet läheisiään tai nähneet väkivaltaa. Perheiden elämän uudelleen rakentaminen voi kestää vuosia, sanoo Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Tomi Järvinen.

Pakolaislapset tarvitsevat psykososiaalista tukea rankkojen kokemustensa takia. Lasten koulunkäynti on jäänyt kesken, joten myös tukiopetus on tarpeen, jotta paluu kouluun onnistuisi myöhemmin.

World Vision rakentaa ja ylläpitää Libanonissa turvallisia tiloja lapsille. Tilat tarjoavat tukea ja tilaisuuden esimerkiksi leikkiä karujen olojen keskellä. Lisäksi järjestö auttaa lasten kouluun paluuta järjestämällä tukiopetusta. 

Syyrian konfliktia pakenevien määrä on kaksinkertaistunut viimeisen kolmen kuukauden aikana, ja naapurimaiden kyky vastaanottaa lisää pakolaisia on äärirajoilla.

World Vision on tähän mennessä auttanut Libanonissa yli 65 000 pakolaista ja pyrkii kaksinkertaistamaan avunsaajien määrän tulevina kuukausina.

Pakolaisperheille toimitetaan muun muassa ruokaa, hygieniatarvikkeita ja huopia. Myös veden saantia ja sanitaatiota parannetaan.

Pakolaisperheet asuvat tilapäissuojissa, teltoissa ja osa vuokratuissa tiloissa. Monet ovat lähteneet hyökkäyksiä pakoon ilman omaisuutta tai edes henkilöpapereita.

– Syyriasta paenneiden puolen miljoonan lapsen ja maassa vielä olevien tulevaisuus riippuu siitä, kuinka hyvin kansainvälinen humanitäärinen apu rahoitetaan, järjestetään ja toimitetaan perille, sanoo Järvinen.

Suomen World Visionin katastrofikeräys on käynnissä. Syyrian pakolaisia voi auttaa lahjoittamalla:

Keräystili: FI 45 8000 1301 821725, viite 239842
Tekstiviestilahjoitus: lahjoita 10e, lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu

Lisätiedot ja kuvat:

Tomi Järvinen
ohjelmajohtaja
tomi.jarvinen@worldvision.fi
044 267 8797


Anna Pollari
tiedottaja
anna.pollari@worldvision.fi
040 515 4592

Libanonissa:

Patricia Mouamar
Communications Manager
World Vision Lebanon
+ 961 3 00 22 67