Taiteilijan tuella kortit kummilapsille

Mirja Clementin ei pitkään tarvinnut miettiä, tarjoaako hän vapaaehtoispanostuksensa  joulukorttiprojektiin. Kehitysmaiden lasten hyvinvointi on hänen sydäntään lähellä.

Joulun lähestyminen sai Suomen World Visionin tontut liikkeelle jo heti kesälomien jälkeen. Ahkeroinnin tuloksena asiakaspalvelussa on saatu valmiiksi kummeja ja kummilapsia koskeva joulukorttiprojekti. Sen tuotoksena kummien postilaatikoista tipahtaa näinä päivinä kuori, joka sisältää onnellisen uuden vuoden toivotuskortin.

Korttikuvituksen iloisesti kelkkailevista lapsista on tehnyt Yhdysvalloissa asuva taiteilija Mirja Clement, jota tontut lähestyivät luotettavan vinkin saatuaan. Mikä sai Mirjan antamaan työpanostuksensa ilmaiseksi?  

– Suomen World Vision on osa laajaa kansainvälistä kristillishumanitaarista organisaatiota, jonka kummilapsityö on äärettömän arvokasta ja koskettaa lapsia ympäri maailman. Halusin ehdottomasti kantaa korteni kekoon designtyöni välityksellä.

Yhdysvalloissa, jossa Mirja on asunut jo 22 vuotta, World Vision on hyvin tunnettu järjestö. Marylandin osavaltiossa asuva taiteilija ilahtuu kuullessaan, kuinka paljon järjestöllä on kummeja Suomessa.

– Uskon, että jokainen kummi kokee myös saavansa paljon avustaessaan uskollisesti kummilastaan. Mikä sen ihanampaa kuin vilpitön ilo ja rakkaus lapsen kasvoilla, kun hän saa viestin ja tietää, että kummi on koskettanut juuri hänen elämäänsä!

Kortit kummilapsille perille yhteispostituksena

Tänä vuonna joulutervehdyksen lähettäminen kummilapselle on tehty hyvin helpoksi. Kummeja pyydetään palauttamaan kortti jo valmiiksi maksetussa kuoressa Suomen World Visionin toimistoon 9. marraskuuta mennessä.  Tervehdyskortit lähetetään sitten kootusti kaikille lapsille kuriiripostilla. Näin postitus on nopeampaa ja edullisempaa. Oman tervehdyksensä kummilapselleen voi myös kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi. World Visionin toimistolla siitä tehdään käännös kortin liitteeksi. 

Postitus- ja painokulujen kattamiseksi kummeille tarjotaan mahdollisuus osallistua niiden kustantamiseen vähintään viiden euron lahjoituksilla. Ylimenevä osa ohjataan Suomen World Visionin keräykseen Sahelin alueen perheiden auttamiseksi. Sahelin alueella Länsi-Afrikassa ruokakriisi uhkaa yli 18 miljoonaa ihmistä.

Teksti: Tanja Railo

Lisätietoa Mirja Clementin taiteesta