Tarinankertoja Marko Kulmala ja tuomiorovasti Satu Saarinen World Visionin hallitukseen

Tuomiorovasti Satu Saarinen sekä tarinankertoja Marko Kulmala on valittu kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin hallituksen jäseniksi.
 
Saarinen on tällä hetkellä Suomen ainoa naispuolinen tuomiorovasti ja toimii Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa. 
 
– Vapaaehtoistyö on vienyt minut viimeisen 15 vuoden aikana erityisesti eteläiseen Afrikkaan, jossa olen myös asunut perheeni kanssa. Olen saanut elää yhteisöissä, joissa olen nähnyt pitkäaikaisen ja rakenteita muuttavan yhteistyön merkityksen. Tuntuu upealta saada aloittaa World Visionin hallituksessa. Tämä on merkittävä järjestö, joka nauttii laajaa luottamusta, sanoo Saarinen. 
 
Marko Kulmala on toiminut pitkään yrittäjänä ja aloittaa tammikuussa SOK:n vähittäiskaupan ketjuohjauksen apulaisena. Kulmala tuo hallitukseen erityisesti viestintä- ja markkinointiosaamista.
 
– Olen seurannut pitkään ja kohtuu tiiviisti hauraiden maiden kehitystä ja matkustanut mm. dokumentintekijänä paljon esimerkiksi keskisen Afrikan maissa. World Visionin työ eri puolilla maailmaa on merkityksellistä ja suoraviivaista. Toivon, että pystyn tuomaan hallitustyöskentelyyn vaikuttavan viestinnän osaamista – ja vaikutustahan tässä haetaan. Olen todella kiitollinen valinnasta World Visionin hallitukseen.
 
Hallituksen puheenjohtajana jatkaa professori Pirjo Ståhle ja varapuheenjohtajana johtamispsykologi Mia Aspegrén. 
 
Hallituksen muut jäsenet ovat kansanedustaja Jutta Urpilainen, professori Atte Korhola, toimitusjohtaja Antti Väisänen, lääketieteen tohtori Silja Kosola, toimitusjohtaja Esa Ahonen sekä varainhankinnan asiantuntija Marie-Eve Coulomb kansainvälisestä World Visionista. 
 
Hallituksen uusi kokoonpano aloittaa 1.1. 2018.
 
Lisätietoja: 
 
Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi, tiina.antturi@worldvision.fi, +358 40 585 3147