Tekstiviesti voi pelastaa ihmishenkiä kehitysmaassa

Tekstiviesti voi pelastaa ihmishenkiä kehitysmaassa

World Visionin tuore yhteistyökumppani on viestintään liittyviä digi-innovaatioita kehittävä Cubio Communications. Jo kalkkiviivoilla yhteistyö alkaa monella rintamalla: Cubio sponsoroi Kenian Meibekiin kummihankkeeseen vesitankkeja, firmalla on oma yrityskummilapsi ja henkilöstölle tarjotaan mahdollisuutta ottaa omat henkilökohtaiset kummilapset.

– Yrityksemme ja World Visionin arvolataukset ja tavoitteet osuvat erinomaisesti kohdalleen. Sille perustalle kun kasaa tekoja niin syntyy näkyvää hyvää, kertoo Cubion kehitysjohtaja Veli-Pekka Luoma.

Aiemmin perinteiseen operaattoritoimintaan keskittynyt Cubio kehittää nyt yhdessä kumppaneidensa kanssa digitaaliseen viestintään liittyviä palvelutuotteita, joilla helpotetaan ja suojellaan elämää.  Oikea tieto oikeassa paikassa oikeaan aikaan – tällä reseptillä voidaan jopa pelastaa ihmishenkiä. Tuhansien ihmisten turhat kuolemat – luonnonkatastrofien, myrskyjen tai tulvien takia – voidaan estää tehokkaalla mobiilijärjestelmällä, joka varoittaa vaarasta ajoissa.

– Mobiili toimii hyvin monissa kehitysmaissa, joissa muut mediat eivät yhtä tehokkaasti vie viestejä perille. Viestintä voi aidosti lisätä hyvinvointia ja säästää vahingoilta. Tämän aiomme osoittaa myös käytännössä.