Laura Friman lahjoitti kymppitonnin Kambodzaan

Laura Friman

Toimittaja Laura Friman lahjoittaa Kymppitonni-ohjelman voittosummansa kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionille. Lahjoituksella rakennetaan vessoja ja koulutetaan lapsia hygienian tärkeydestä Kambodzassa. Hänen lahjoituksestaan hyötyy noin 5000 lasta ja nuorta.

-    Kymppitonnilla saadaan paljon aikaan. Lauran voittosummalla hankitaan kouluihin vessoja ja sadevesitankkeja sekä järjestetään hygieniakoulutuksia lapsille. Käsienpesu on tärkeä asia tarttuvien tautien ehkäisemisessä, viestintäpäällikkö Anna Pollari Suomen World Visionista sanoo.

Laura Friman on tuttu mm. Tähdet tähdet -ohjelmasta ja Iholla-tv-sarjasta. Hän tekee juttuja lukuisiin lehtiin ja juontaa Radio Helsingissä. Friman on kirjoittanut JVG:n ja Saara Aallon elämäkerrat.

Frimanilla on myös pitkäaikainen kokemus kehitysyhteistyön tulosten seuraamisesta. Hän vieraili Kambodzassa viime vuonna ja tutustui Santukin alueeseen, jossa järjestö toimii. Frimanilla on viisi kummilasta Suomen World Visionin kohdemaista.

-    Haluan tukea erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Vessat ovat yllättävän oleellinen asia kouluun pääsemisen kannalta. Monessa maassa tytöt eivät mene lainkaan kouluun kuukautisten aikana, koska vessat puuttuvat, hän sanoo.

Kymppitonni-visailuohjelman tuottaa FOX-kanavalle Rabbit Films, joka käytännössä vastaa lahjoitussummasta. Ohjelman juontaa Cristal Snow (kuvassa).